A A A

Gostovanje u jutarnjem programu

У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ О АКТИВНОСТИМА ОПШТИНЕ

23 сеп 2020

Председник Градске општине Врачар проф др. Милан А. Недељковић говорио је јутрос током гостовања у емисији „Јутро са Сањом“, која се емитује на РТВ Студио Б о развојном плану Општине за наредне четири године и пројектима важним за грађане Врачара.

Председник Недељковић, коме је ово други мандат на челу Општине, истакао је да га у овом мандату очекују још веће обавезе према грађанима и да руководећи тим Општине представља озбиљну власт на Врачару још од 2016. године. „Све што смо обећали још пре 2016. године смо реализовали. Имамо пуно планова на Врачару. Реч је о Општини која има 80.000 становника, која има највећу густину насељености у Србији, а која је уједно и најмања са свега 3 квадратна километара“.

Говорећи о најзначајнијим пројектима Општине, председник је истакао да је у плану завршетак реконструкције анекса општинске зграде, који је Општина уступила Предшколској установи „Врачар“. Председник је истакао да је тендер био расписан још у марту, али пандемија ковид вируса је зауставила радове. „Имамо мањак места у вртићима и желимо да у мају месецу, када буде расписан нови конкурс за вртиће тај проблем решимо. Такође је у плану изградња вртића у Шуматовачкој улици“, изјавио је Недељковић.

Говорећи о реконструкцији школа на Врачару председник је рекао да је Закључком Владе Републике Србије Канцеларија за јавна улагања обезбедила средства за реконструкцију две велике врачарске школе „Свети Сава“ и „Владислав Рибникар“. „Обезбеђен је новац за њихову реконструкцију и оне ће бити заврешене до почетка идуће године. То су две велике школе које су последње у плану за адаптацију, од укупно шест школа на нашој општини“, рекао је први човек Општине.

На питање гледатељке о реконструкцији фасаде у улици Јована Рајића председник је изјавио да је Град Београд донео одлуку да се пренесу овлашћења о суфинансирању кровова, фасада, лифтова и улаза јединицама локалне самоуправе. „Реконструисали смо 6 улаза, а имамо спремно 60 пројеката за реконструкцију фасада и чекамо расписивање конкурса. У наредне четири године планирамо реконструкцију великог броја фасада, ако не и свих“, изјавио је Недељковић и најавио санацију лифтова.

Као један од највећих пројеката је изградња новог спорског центра на Јужном булевару.
„Град је реализацију овог пројекта подржао. Молба грађана је била да се на земљишту од 67 ари изгради отворен олимпијски базен са покретном куполом и мултифункционалном приземном двораном. План је да се ти радови заврше до 2022. године“, рекао је Недељковић

Поводом обележавања Светског дана срца први човек Општине, који је истовремено и интервентни кардиолог, поручио је Врачарцима да је Светски дан установљен са идејом да се укаже на важност да се фактори ризика оболевања што више смање, а то су најчешће физичка неактивност, пушење и сл. „Ако се сви они редукују заобићи ћемо оболења у великој мери. Треба имати брзу шетњу свакодневно, да се једе воћа и поврћа, риба, и користи што мање соли. у исхрани“, закључио је Недељковић.