A A A

Sednica škupštine Gradske opštine Vračar

SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE VRAČAR

7 okt 2020

U utorak, 6. oktobra, održana je 3. sednica Skupštine Gradske opštine Vračar, na kojoj je prisustvovalo 57 od ukupno 63 odbornika. Sednicom je predsedavao predsednik Skupštine akademik prof. dr Jovan Hadži-Đokić, na početku koje je potvrđen mandat odborniku Vladimiru Todoroviću sa Izborne liste „Metla 2020-DSS Udruženje Topolska“.

Odbornici Skupštine su na sednici doneli Odluku o završnom računu budžeta Gradske opštine Vračar za 2019. godinu i Odluku o izmenama i dopunama odluke o budžetu Gradske opštine Vračar za 2020. godinu sa projekcijama za 2021. i 2022. godinu. Takođe je prihvaćen i Izveštaj o izvršenju budžeta Gradske opštine Vračar za period I-VI 2020. godine.

Skupština je donela Zaključak o usvajanju Izveštaja o utrošku sredstava i realizaciji odobrenih programa u oblasti sporta i kulture, koji su finansirani i sufinansirani iz budžeta Opštine u 2019. godini, kao i Izveštaja o realizaciji odobrenih programa/projekata i analizi uspešnosti kvaliteta i stepena ostvarenosti ciljeva programa/projekata udruženja u 2019. godini.

Takođe, odbornici su doneli: Odluku o finansijskom, likvidacionom i izveštaju revizora Sportsko-rekreativno obrazovni centar “Vračar“ Beograd – u likvidaciji i Javnog preduzeća „Poslovni prostor Vračar“- u likvidaciji za 2019. godinu, Rešenje o prestanku mandata i imenovanju likvidacionog upravnika ustanove Narodni univerzitet „Božidar Adžija“, kao i Rešenje o izmeni rešenja o imenovanju predsednika, zamenika predsednika, članova i zamenika članova izborne komisije Gradske opštine Vračar u stalnom sastavu

U okviru 3. sednice razmatran je i Izveštaj o radu lokalnog ombudsmana za prethodnu godinu i donesen Zaključak povodom Izveštaja o radu opštinskog pravobranilaštva za 2019. godinu.