A A A

Najava izlozbe

OTVARANJE IZLOŽBE SLIKA JELENE BOKIĆ

12 okt 2020

Samostalna izložba slika „San ne dolazi na oči – grafeme“ akademske slikarke Jelene Bokić biće otvorena u utorak, 13. oktobra 2020. godine u 19 časova u galerijskom prostoru Gradske opštine Vračar, Njegoševa 77.

Na izložbi će biti predstavljene slike iz serijala nastalih u poslednje dve decenije. Fokus radova Jelene Bokić je beleženje, kolekcioniranje i preispitivanje savremenog okruženja u kome živi. Njena interesovanja su oblikovana posredstvom raznih društvenih uloga koje je iskusila sticajem životnih okolnosti.

Jelena Bokić je diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti 2005. godine na slikarskom odseku u klasi profesora Čedomira Vasića. Poslednjih petnaest godina, njeno slikarsko ineresovanje inicirano je interesovanjem za dalekoistočnu kaligrafiju, znak i grafizam u slici, i stoga je usmereno na gesturalnu apstrakciju. Od 2011. godine, član je ULUS-a u sekciji Proširenih medija. Na UDK, Berlin bila je u rezidencijalnom statusu gostujućeg studenta 2006. godine. Od 2002. godine izlaže u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Beogradu.

Izložba će biti otvorena do 3. novembra 2220. godine.