A A A

Otvaranje izložbe

ГАЛЕРИЈА ОПШТИНЕ ВРАЧАР ПОНОВО ПРИМА ПОСЕТИОЦЕ

13 окт 2020

У галеријском простору Градске општине Врачар отворена је самостална изложба слика „Сан не долази на очи – графеме“ академске сликарке Јелене Бокић. Изложбу је отворила члан Већа Општине Врачар задужена за културу, Мирјана Митровић.

„Изложбом младе уметнице Јелене Бокић, Градска Врачар отвора сезону културних дешавања након паузе изазване корона вирусом. Ликовни догађај је уприличен поводом 14. октобра, Дана Градске општине Врачар. Руководство Општине допринело је промоцији културе водећи рачуна о правим вредностима дуги низ година. Галерија Општине Врачар је од оснивања била отворена за ликовне изазове, различите стилове, сусрете, за истраживачко и креативно у уметности“, рекла је Мирјана Митровић.

Ауторка, Јелена Бокић је изложила девет слика из серијала насталих у последње две деценије. Фокус радова Јелене Бокић је бележење, колекционирање и преиспитивање савременог окружења у коме живи. Њена интересовања су обликована посредством разних друштвених улога које је искусила стицајем животних околности.

Јелена Бокић је дипломирала на Факултету ликовних уметности 2005. године на сликарском одсеку у класи професора Чедомира Васића. Последњих петнаест година, њено сликарско инересовање иницирано је интересовањем за далекоисточну калиграфију, знак и графизам у слици, и стога је усмерено на гестуралну апстракцију. Од 2011. године, члан је УЛУС-а у секцији Проширених медија. На УДК, Берлин била је у резиденцијалном статусу гостујућег студента 2006. године. Од 2002. године излаже у земљи и иностранству. Живи и ради у Београду.

Изложба ће бити отворена до 3. новембра 2020. године.