A A A

Otvaranje izložbe

GALERIJA OPŠTINE VRAČAR PONOVO PRIMA POSETIOCE

13 okt 2020

U galerijskom prostoru Gradske opštine Vračar otvorena je samostalna izložba slika „San ne dolazi na oči – grafeme“ akademske slikarke Jelene Bokić. Izložbu je otvorila član Veća Opštine Vračar zadužena za kulturu, Mirjana Mitrović.

„Izložbom mlade umetnice Jelene Bokić, Gradska Vračar otvora sezonu kulturnih dešavanja nakon pauze izazvane korona virusom. Likovni događaj je upriličen povodom 14. oktobra, Dana Gradske opštine Vračar. Rukovodstvo Opštine doprinelo je promociji kulture vodeći računa o pravim vrednostima dugi niz godina. Galerija Opštine Vračar je od osnivanja bila otvorena za likovne izazove, različite stilove, susrete, za istraživačko i kreativno u umetnosti“, rekla je Mirjana Mitrović.

Autorka, Jelena Bokić je izložila devet slika iz serijala nastalih u poslednje dve decenije. Fokus radova Jelene Bokić je beleženje, kolekcioniranje i preispitivanje savremenog okruženja u kome živi. Njena interesovanja su oblikovana posredstvom raznih društvenih uloga koje je iskusila sticajem životnih okolnosti.

Jelena Bokić je diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti 2005. godine na slikarskom odseku u klasi profesora Čedomira Vasića. Poslednjih petnaest godina, njeno slikarsko ineresovanje inicirano je interesovanjem za dalekoistočnu kaligrafiju, znak i grafizam u slici, i stoga je usmereno na gesturalnu apstrakciju. Od 2011. godine, član je ULUS-a u sekciji Proširenih medija. Na UDK, Berlin bila je u rezidencijalnom statusu gostujućeg studenta 2006. godine. Od 2002. godine izlaže u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Beogradu.

Izložba će biti otvorena do 3. novembra 2020. godine.