A A A

ВРАЧАРОМ ВИШЕ НЕ ВЛАДА КОРУПЦИЈА

16 Oct 2020

Због јефтиних политичких поена а све у намери да се прикрију лош рад и малверзације бивших врачарских власти, Странка слободе и правде пласирала је саопштење да „СНС брише из историје Београда спортски центар на Врачару“.

Интересантно да ових дана путем саопштења и изјава о поштењу говоре управо они који су заједно са својим сарадницима, а неки од њих су функционери странака ССП, СДС и ДС, били упетљани у разне афере на штету грађана Врачара, Београда и Србије.
У време владавине Демократске странке и њених коалиционих партнера уништаван је годинама Спортско образовни центар Врачар, који је због огромних дуговања направљених у време ДС-ове владавине морао прошле године да пређе у надлежност Града Београда.

У тренутку промене општинске власти на Врачару и руководства СРОЦ Врачар 2016. године, овај спортски центар, који је некада пре ДС-ове владавине важио за „врачарски бисер“, остављен је скоро уништен са преко 30 милиона динара дуговања, четири месеца неисплаћених плата својим запосленима и са преко три милиона ненаплаћених дуговања.

Док су они који критикују уништавали постојеће, актуелна власт на Врачару заједно са градском и републичком влашћу покушава да спаси и реновира постојећи разорени спортски центар до 2016. и изгради нови спортски центар на другој локацији. Улажу се крајњи напори да се спаси спортски центар на Врачару, који се од прошле године зове СЦ Мирко Сандић, а циљ је да се на Јужном булевару изгради и још један нови модерни спортски центар са олимпијским базеном и мултифункционалном двораном.
Подсећамо јавност и државне институције да је крајем 2016. године поднета кривична пријава против бивших председника Градске општине Врачар и Скупштине општине Врачар, као и директора Пословног простора. Између осталог поднета је кривична пријава и против Михаила Самофалова, оца од Константина Самофалова, који је један од најгласнијих нападача нове општинске власти на Врачару прећуткујући шта је његов отац заједно са својим сарадницима направио на штету грађана и општине.

У време бивше власти до 2016. године, Општина Врачар је остала без 5.354 квадрата пословног простора. Од укупног потраживања од 780.648.545 динара, по основу закупа остало је сигурно ненаплативо 421.837.518 динара. Општина Врачар остала је без 70 стамбених јединица, док је за 103 стана и даље у току детаљна провера документације.
Грађани Врачара су у више наврата обавештени о малверзацијама бивше власти.


ГРАДСКА ОПШТИНА ВРАЧАР