A A A

Radni sastanak

СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ И РУКОВОДСТВОМ ГРАДА О ПРОЈЕКТИМА ОПШТИНЕ

11 феб 2021

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је данас Градску општину Врачар, где је са председником Општине Врачар проф. др Миланом А. Недељковићем, председником Скупштине општине академиком проф. др Јованом Хаџи Ђокићем и руководством Општине разговарао о пројектима који су од значаја за становнике општине.

Као четврта Општина коју обилази, први човек Београда проф. др Зоран Радојичић је истакао да је данас разговарано о проблемима са којима се Општина Врачар сусреће, и да су у присуству оперативних људи из Града и Општине договорени даљи кораци у њиховом решавању.

„Определили смо пројекте који се тичу пре свега деце и њиховог бољег одрастања и школовања, али и здравијег живота суграђана. Руководство Општине Врачар определио је део зграде да се реконструише и да малишани из предшколске установе овде нађу своје место. Ради се о пројекту који почиње да се реализује 22. фебруара и који ће бити завршен до 1. септембра, када ће 130 деце имати своје место у овој предшколској установи. На тај начин ћемо решити проблем недостатка места у предшколској установи“, изјавио је Радојичић.

Говорећи о темама о којим се разговарало градоначелник Београда је рекао да је разговарано о реконструкцији улица и дечијих игралишта и паркова. Он је истакао да ће реконструкција улица почети са улицом Стојана Протића, док су са представницима јавно комунланих предузећа дефинисане фазе радова у оквиру реконструкције дечјих игралишта и паркова, и то део игралишта на Чубурском парку, затим у Милешевској и Шуматовачкој улици.

„Посебно важно је да сређујемо пројектно – техничку документацију за спортски центар на Јужном булевару, који ће бити на 5.000 квадрата. Оријентационо ће вредност тог пројекта бити око 7 милиона и почетком 2024. године очекујемо да имамо три спорске хале и један олимпијски базен, где ће моћи наши суграђани да се рекреирају и воде здравији живот“, истакао је Радојичић и нагласио да се велики и значајни пројекти раде у Београду и да је важно да сваки појединац на општини на којој живи осети побољшање квалитета живота. Радојичић је истакао да постоји добра комуникација и сарадња и да је важно што ће се ови пројекти реализовати како би се побољшао квалитет живота грађана.

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић изјавио је да је Одлуком Већа од 2018. године Општина Врачар, услед мањка места у јаслицама и вртићима, на десет година уступила на коришћење предшколској установи „Врачар“ 700 квадрата простора. Завршен је тендер за извођача радова и почетак истих је предвиђен за 22. фебруар, а радови ће бити завршени у року од 180 дана.

„Већ у априлу и мају ће бити расписан конкурс како би 130 малишана од почетка октобра могло да похађа ову Установу. Захвални смо на помоћи Граду Београду и Секретаријату за дечју заштиту, који је финасирао извођење радова, чија је вредност око 400.000 евра. У Шуматовачкој улици се завршава пројектна документација за још један објекат од 1.300 квадрата . Ту ће се уселити почетком идуће године малишани. На тај начин ћемо решити проблем недостатка места у вртићима на Врачару“, изјавио је први човек Општине.

„На састанку смо такође упознали градоначелника и са реализацијом пројекта изградње спортског центра на Јужном булевару. Општина Врачар поседује 67 ари и на том простору ће, на захтев грађана бити изграђен олимпијски базен са покретним кровом, који ће се користити током целе године. Објекат ће имати и мултифункционалну спортску дворану. Цео простор ће се простирати на преко 5.000 квадратних метара, тако да ћемо поред СЦ ‘Мирко Сандић’ имати још један спортски центар на нашој општини који ће допринети бољем квалитету живота.“; закључио је Недељковић.

Председник Скупштине Општине Врачар истакао је да састанак био конструктиван и добар. „Мислим да смо се јако добро разумели, а оно што је најважније ови пројекти ће бити остварени за добробит грађана Врачара и на тај начин ћемо испунити све што смо Врачарцима обећали чиме ћемо побољшати живот и стандард грађана“, истакао је председник Скупштине Општине.

Састанку су поред председника Општине присуствовали и заменик председника Општине Дејан Рибаћ, начелник Управе Гордана Баста, члан Већа Рајко Танасијевић, помоћник председника Марко Никић и шеф Кабинета Никола Јеленковић.