A A A

Obilazak radova

ЗА МАЛИШАНЕ СА ВРАЧАРА ДОДАТНИХ 130 МЕСТА У ВРТИЋИМА

23 апр 2021

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић обишао је радове на адаптацији дела Општине Врачар у вртић. Недељковић је током обиласка истакао важност овог пројекта за Општину Врачар. „Потребе најмлађих су нам увек у фокусу, нови вртић у самом центру Врачара ће бити од великог значаја и радујемо се доласку деце“, рекао је први човек Општине.

Радови на адаптацији дела Општине Врачар у вртић су у пуном јеку и очекујем да током лета буду завршени а да у септембру овде упишемо 130 деце, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Он је данас са председником Општине Врачар Миланом Недељковићем и директорком предшколске установе Врачар Емилијом Ђурђевић обишао градилиште у центру града за чију је адаптацију Секретаријат за образовање и дечју заштиту издвојио око 56 милиона динара.

„Адаптација погодних простора у вртиће се показала као изузетно ефикасан начин отварања нових места у предшколским установама будући да за мање новца и у краћем року отворимо објекат подједнако безбедан и опремљен као новоизграђени. Оваквим решењима и изградњом монтажних вртића коначно ћемо доћи до најважнијег циља а то је Београд без листе чекања за вртиће“, рекао је Гак.

Гак је додао да је општина Врачар једна од пет општина без листе чекања у Београду те да је планским решавањем питања боравка деце у вртићима то могуће и на територији целог града.

“Последњих година приметан је раст интересовања за вртиће што је одлично јер је важно да се рад са децом започне од најранијег узраста. Субвенционисањем боравка деце у приватним вртићима и отварањем нових места у државним успели смо да испратимо потребе родитеља и обухват деце предшколским образовањем подигнемо на око 73 одсто што је велики успех”, рекао је Гак.

Он је поручио да је у државним вртићима у току конурс за упис кој ће трајати до 14. Маја, те да за сада све тече без проблема.

“Стигло је око 14.000 захтева који се предају искључиво електронски преко е-управе, током лета након анализе уписних комисија биће објављене листе“, закључио је Гак.

У предшколску установу на Врачару уписано је око 2.400 деце док је на актуелном конкурсу понуђено око 560 слободних места.