A A A

Obilazak radova

ZA MALIŠANE SA VRAČARA DODATNIH 130 MESTA U VRTIĆIMA

23 apr 2021

Predsednik Gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković obišao je radove na adaptaciji dela Opštine Vračar u vrtić. Nedeljković je tokom obilaska istakao važnost ovog projekta za Opštinu Vračar. „Potrebe najmlađih su nam uvek u fokusu, novi vrtić u samom centru Vračara će biti od velikog značaja i radujemo se dolasku dece“, rekao je prvi čovek Opštine.

Radovi na adaptaciji dela Opštine Vračar u vrtić su u punom jeku i očekujem da tokom leta budu završeni a da u septembru ovde upišemo 130 dece, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je danas sa predsednikom Opštine Vračar Milanom Nedeljkovićem i direktorkom predškolske ustanove Vračar Emilijom Đurđević obišao gradilište u centru grada za čiju je adaptaciju Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojio oko 56 miliona dinara.

„Adaptacija pogodnih prostora u vrtiće se pokazala kao izuzetno efikasan način otvaranja novih mesta u predškolskim ustanovama budući da za manje novca i u kraćem roku otvorimo objekat podjednako bezbedan i opremljen kao novoizgrađeni. Ovakvim rešenjima i izgradnjom montažnih vrtića konačno ćemo doći do najvažnijeg cilja a to je Beograd bez liste čekanja za vrtiće“, rekao je Gak.

Gak je dodao da je opština Vračar jedna od pet opština bez liste čekanja u Beogradu te da je planskim rešavanjem pitanja boravka dece u vrtićima to moguće i na teritoriji celog grada.

“Poslednjih godina primetan je rast interesovanja za vrtiće što je odlično jer je važno da se rad sa decom započne od najranijeg uzrasta. Subvencionisanjem boravka dece u privatnim vrtićima i otvaranjem novih mesta u državnim uspeli smo da ispratimo potrebe roditelja i obuhvat dece predškolskim obrazovanjem podignemo na oko 73 odsto što je veliki uspeh”, rekao je Gak.

On je poručio da je u državnim vrtićima u toku konurs za upis koj će trajati do 14. Maja, te da za sada sve teče bez problema.

“Stiglo je oko 14.000 zahteva koji se predaju isključivo elektronski preko e-uprave, tokom leta nakon analize upisnih komisija biće objavljene liste“, zaključio je Gak.

U predškolsku ustanovu na Vračaru upisano je oko 2.400 dece dok je na aktuelnom konkursu ponuđeno oko 560 slobodnih mesta.