A A A

Izložba

„NEXT BALKAN БЕОГРАД 2021: СЛЕДЕЋИ КОРАК – БУГАРСКА САВРЕМЕНА УМЕТНОСТ“ У ГАЛЕРИЈИ ГО ВРАЧАР

28 апр 2021

Програм „NEXT Балкан Београд 2021: Следећи корак – бугарска савремена уметност“ реализоваће се у: уметничком простору У10, галерији Градске општине Врачар и Оставинској галерији, са пратећим програмом разговора, музичких наступа и перформанса у КЦ Граду и Тен Студију.

У галерији Општине Врачар биће приказана изложбена целина „Станиште алузија“ кустоса и уметника Voin de Voin-а (Воин Воинов) која се обраћа питањима идентитета у савременом друштвено културолоком контексту.

Поставка у галерији Општине биће отворена за јавност од четвртка, 29. априла 2021. године, од 18 часова, све до суботе, 15. маја 2021. године.

Бугарска савремена уметност кроз избор тридесет најбољих следећих уметника биће приказана током две недеље на више места у Београду. Догађај који ће се одржати у три изложбена простора, и уз додатне програме који обухватају разговор, музички догађај и перформанс, показаће најбољу актуелну уметност у Бугарској. Догађај је део платформе „NEXT Балкан“, у организацији Уметничке фондације ДОМА из Бугарске, у партнерству са Културфорум ОДКР из Србије, подршку Института за културу при Министарству спољних послова Републике Бугарске и Амбасаде Републике Бугарске у Србији.

Izložba