A A A

Dogovori oko zajedničkih projekata sa švedskim gradom Boros

Договори око заједничких пројеката са шведским градом Борос

2 јун 2021

У понедељак, 31. маја у кафићу „Звуци срца на Чубури“, представници Градске општине Врачар учествовали су на састанаку организованим у оквиру пројекта успостављања међународне сарадње са шведским градом Борос. Пројекат подржава Међународни центар за локалну демократију (ИЦЛД).

Састанку су присуствовали: Коста Маловић, помоћник председника Општине Врачар, Ирена Лакобрија Делић, шеф Одсека за пројекте Градске општине Врачар и Нинослава Кришко из Одсека за пројекте Градске општине Врачар.

Овог пута, на састанак су позвана удружења грађана која делују у Београду и Боросу, како би представили свој рад и активности и проблеме са којима се сусрећу особе са инвалидитетом. Активно учешће узели су Савез за приступачност Србије, Градска организација глувих Београда и Хуманитарна организација „Дечје срце“, као и шведска удружења пензионера, асматичара и удружења за приступачност.

Састанак је организован у циљу припреме заједничких пројеката у области унапређења положаја особа са инвалидитетом, њиховог укључивања и оснаживања, као и стварања приступачног окружења.

Као место састанка још једном је изабран кафе „Звуци срца“ који се налази на Чубури, у коме госте послужују особе са интелектуалним тешкоћама, из разлога како би се пружила подршка раду овог јединственог места у Србији.