A A A

ПОКЛОНИ ЗА ДЕЦУ ИЗ ДОМА „ ДРАГУТИН ФИЛИПОВИЋ ЈУСА“

ПОКЛОНИ ЗА ДЕЦУ ИЗ ДОМА „ ДРАГУТИН ФИЛИПОВИЋ ЈУСА“

7 јун 2021

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић, заменик председника Градске општине Врачар Дејан Рибаћ и шеф Кабинета председника Општине Врачар Никола Јеленковић посетили су данас Дом за децу без родитељског старања „Драгутин Филиповић Јуса“ и том приликом уручили вредну донацију патика штићеницима Дома. Госте су дочекали малишани у пријатној атмосфери, радозналих погледа, прикривене радости и знатижеље, васпитачице, руководилац Дома – Оливера Радовановић и директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Зоран Милачић.

Председник Недељковић је исказао задовољство што Општина има прилику да поново обрадује малишане Дома. „Прошли пут смо вам даровали књиге и играчкаме, овог пута патике. Поносан сам што имам прилику да вас обрадујем поклонима“, истакао је први човек Општине Врачар. П редседник је закључио да деца и посвећено особље Дома увек могу да рачунају на помоћ и подршку Општине у свом раду.

Директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Зоран Милачић истакао је задовољство због вишедеценијске сарадње са Општином Врачар. Директор Милачић је истакао да је поред материјалне помоћи, важна и комуникација са децом ради социјалне интеграције. „Овде су деца која су са сметњама у развоју и ти контакти су им веома значајни. Важно је да предузећа која сарађују са Општином Врачар показују друштвену одгворност и подржавају ову радну јединицу и ја им се на томе захваљујем“, закључио је директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине.

Дом за незбринуту децу „Драгутин Филиповић Јуса“ налази се на Врачару. У њему су смештена деца без родитељског старања и деца којима је потребна подршка. Капацитет Дома је 24 места за децу узраста од 3 до 7 година. Као социјална установа, Дом испуњава највећи број дневних породичних функција за децу овог узраста: негу, стимулацију развоја, стицање навика, игру, укључивање у предшколске установе, припрему за школу.Основни циљ је обезбеђивање сталности у породичном окружењу, кроз контакте са алтернативним или природним породицама.