A A A

Obilazak radova

ОБИЛАЗАК РАДОВА НА БУДУЋЕМ ВРТИЋУ СА ЗАМЕНИКОМ ГРАДОНАЧЕЛНИКА

8 јун 2021

Заменик градоначелника Града Београда Горан Весић, председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић и шеф Кабинета председника Општине Никола Јеленковић посетили су анкес зграде Градске општине Врачар који се адаптира у вртић. Током обиласка су истакли да ће око 135 малишана већ у октобру похађати овај објекат, који се налази у централном делу Врачарa.

„Захваљујући иницијативи председника Градске општине Врачар проф. др Милану Недељковићу овај део зграде Градске општине Врачар, где су годинама биле канцеларије, се претвара у вртић који ће малишани од октобра почети да похађају. Ово је 15 вртић који је у Београду изграђен у последње две године, или се гради“, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић и подсетио да је изграђен вртићи у Сурчину, а да се завршавају радови на вртићима у: Патријарха Павла, Новоградској улици у Земуну, Милоја Закића на Чукарици, Белом пољу и Обреновцу. Заменик градоначелника је додао и да се раде два вртића на Новом Београду – Бежанијска коса и блок 69, као и да су расписани тендери како би се до краја године почело са изградњом вртића на Миљаковцу III, Мирјеву, у насељу Браће Јерковић, Степојевцу, Лазаревцу и Младеновцу.

„На тај начин показујемо колико су нам деца важна. Успећемо да решимо листе чекања, а подсећам вас да је 2013. године на листи чекања било 17.000 деце. Ове године ће их бити око 1.000. Када завршимо ове вртиће у Београду нећемо имати ниједно дете које ће чекати место у вртићу. То је наша политика. Захвалан сам председнику Општине Врачар што је одлучио да део Општине уступи предшколској установи и на тај начин покаже колико су му важна деца на Врачару“, закључио је Горан Весић и нагласио да је Општина Врачар прва Општина која је уступила део свог простора и омогућила да буду смештена деца.

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић захвалио се заменику градоначелника и Секретаријату за образовање и дечју заштиту при реализацији овог пројекта. „Општина Врачар је 2018. дали у употребу Предшколској установи ‘Врачар’ део своје зграде. У фебруару смо добили дозволе и кренули у радове на адаптацији простора. Планирано је да радови буду завршени крајем јула“, изјавио је први човек Општине Врачар.

„Велика је жеља родитеља да деца похађају овај вртић, јер је ово централни део општине Врачар. Захваљујући Граду Београду ћемо на дужи период решити проблем недостатка места у вртићу“ закључио је председник Недељковић.