A A A

Sastanak

ОДРЖАН САСТАНАК ЗАЈЕДНИЧКОГ КОНСУЛТАТИВНОГ ОДБОРА КОМИТЕТА РЕГИОНА ЕУ И РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

11 јун 2021

На јучерашњем састанку Заједничког консултативног одбора говорило се о припреми регионалних и локалних власти за учешће у Комитету региона Европске уније, а теме су биле подељене према актуелним дешавањима.

Поред важности укључивања локалних и регионалних власти у сам процес прикључивања Европској унији, говорило се и о сналажењу власти у Србији током трајања кризе изазване корона вирусом.

Говорници су истакли важност дијалога и сарадње између локалних органа власти у Србији и Европској унији, како би наша држава што спремније дочекала предстојећи период, посебно након што смо прихватили нову методологију проширења.

На састанку су важне поенте изнели: Кетрин Вент, шефица јединице (Србија) Генералне дирекције за суседство и преговоре о проширењу ЕК, као и Владимир Билчик, стални известилац Европског парламента за Србију и посланик Европског парламента, који су јасно предочили кључне тачке за напредак Србије у том процесу.

Са спрске стране о наведеним темама говориле су, између осталих, Ана Хрустановић, амбасадор и шеф Мисије Републике Србије при Европској унији и Драгана Сотировски, градоначелник Ниша и копредседавајући ЗКО.

Наташа Мијатовић, члан Већа Градске општине Врачар и Заједничког консултативног одбора учествовала је на овом састанку као део српске делегације.