A A A

Sadnja cveća u okviru Evropske nedelje lokalne demokratije

САДЊА ЦВЕЋА У ОКВИРУ ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ ЛОКАЛНЕ ДЕМОКРАТИЈЕ НА ВРАЧАРУ

19 окт 2021

У уторак 19. октобра 2021. године, у Основној школи за децу са сметњама у развоју ,,НХ Душан Дугалић’’, спроведена је акција садње цвећа представника руководства Градске општине Врачар са ученицима, наставницима и директором Ђорђем Живановићем, са циљем промоције значаја хортикултурне терапије за децу са сметњама у развоју. Ова терапијска метода показала се као веома делотворна у побољшању здравља и општег стања особа с различитим степеном и интензитетом сметњи у развоју и као таква је постала редовна активност у вртићима, школама и болницама у многим земљама Европе. Градска општина Врачар спровела је ову акцију, у партнерству са ЈКП ,,Зеленило – Београд’’ и уз подршку Сталне конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије (СКГО), као део овогодишњег програма обележавања Европске недеље локалне демократије.

Испред руководства Градске општине Врачар у акцији су учествовали: чланови Већа Драги Лукић и Дарко Миленковић, помоћник Председника Коста Маловић, заменица секретара Скупштине Катарина Михајловић, заменик начелника Управе Живко Марјановић и шеф кабинета Председника Никола Јеленковић.

Европска недеља локалне демократије је европски догађај у организацији Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе у октобру сваке године. Тема Европске недеље 2021 – 2022 је ,,Заштита животне средине: локалне заједнице предузимају мере“ и односи се на активности локалног нивоа на заштити животне средине, борби против климатских промена, јачање отпорности и рад на постизању циља одрживог развоја (Одрживе и отпорне заједнице) које би укључиле грађане.

У циљу спречавања ширења Корона вируса, а у складу са препорукама Владе Републике Србије и Градског завода за јавно здравље, акција је спроведена уз примену превентивних епидемиолошких мера.