A A A

Једна школа = Једно дрво

Једна школа = Једно дрво

21 окт 2021

У четвртак 21. октобра, у паркићу поред Центра за ликовно образовање у Шуматовакој улици, организована је акција под називом ,,Једна школа = Једно дрво“. У оквиру ње су ученици свих седам врачарских основних школа засадили по једно дрво на овој јавној површини. Након успешно обављеног задатка дрво је, на велико задовољство окупљене деце, обележено плочицом са називом школе, а сва деца су од представника руководства Градске општине Врачар добила симболичне поклоне, као вид трајне успомене. Ова акција имала је за циљ да утиче на развој културе еколошког понашања и културе живљења и подигне ниво свести о неопходности заштите животне средине код наших суграђана. Градска општина Врачар спровела је ову акцију, у партнерству са ЈКП ,,Зеленило – Београд’’ и уз подршку Сталне конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије (СКГО), као део овогодишњег програма обележавања Европске недеље локалне демократије.

Испред руководства Градске општине Врачар у акцији су учествовали: чланови Већа Биљана Ракић и Дарко Миленковић, помоћник Председника Коста Маловић и заменик начелника Управе Живко Марјановић.

Европска недеља локалне демократије је европски догађај у организацији Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе у октобру сваке године. Тема Европске недеље 2021 – 2022 је ,,Заштита животне средине: локалне заједнице предузимају мере“ и односи се на активности локалног нивоа на заштити животне средине, борби против климатских промена, јачање отпорности и рад на постизању циља одрживог развоја (Одрживе и отпорне заједнице) које би укључиле грађане.

У циљу спречавања ширења Корона вируса, а у складу са препорукама Владе Републике Србије и Градског завода за јавно здравље, акција је спроведена уз примену превентивних епидемиолошких мера.