A A A

dm donirao pametne klupe opštini Vračar

ДМ ДОНИРА ПАМЕТНЕ КЛУПЕ ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ ВРАЧАР

5 феб 2021

У циљу унапређења квалитета живота на Врачару и угоднијег боравка на јавним површинама председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић и компанија дм дрогерие маркт Србија потписали су Уговор о донаторству „паметних купа“, у присуству медија, чланова Већа, наченика Управе и шефа Кабинета Градске општине Врачар.

Председник Градске општине Врачар проф др. Милан А. Недељковић је изјавио да захваљујући донацији дм дрогерие маркт град Београд и општина Врачар ће моћи да прате светске трендове и међу првима у Србији ће добити 4 паметне клупе „City Gecko“. Ови модерни урбани мобилијари користе соларну енергију и поседују два бежична пуњача за телефоне, два УСБ пуњача, Ви-Фи рутер и амбијенталну ЛЕД расвету. Такође, „паметне клупе“ прате брз живот града и пружају могућност свима да уз предах на клупи допуне батерије на мобилним уређајима и користе бесплатан интернет. Клупа је антрацит боје са дрвени седалом одозго и у многоме ће олакшати свакодневницу нашим грађанима јер су нам телефони постали неопходни, а чести су изазови са батеријама које знају да нас издају када нам је најпотребније. „Паметне клупе“ ће бити смештене на четири локације: Цветни трг, парк на Славији познатији као Митићева рупа, Чубурски парк и плато иза Општине Врачар у Вишкој улици. Ове паметне клупе су значајне како за грађане Врачара тако и за туристе који у великом броју посећују нашу општину.

„Ми, у дм-у годинама се водимо корпоративном филозофијом „Заједно једни за друге“. Та водиља осликава се у нашем односу према запосленима, купцима, пословним партнерима и читавој заједници. Поред тог епитета друштвене одговорности који се односи на подршку дм-а различитим установама и категоријама становништва, уз наше активности често стоји реч „еко“, јер смо у готово све сегменте пословања уткали различите критеријуме одрживости. Стога, захваљујемо општини Врачар која је у нама препознала ослонац у овом лепом подухвату који је спој и наших тежњи да побољшавамо квалитет живота наших суграђана, као и саме животне средине у којој послујемо“ изјавила је Светлана Јовановић Митић, менаџер маркетинга у компанији дм дрогерие маркт Србија.

Нове технологије су саставни део наших живота, на нама је да пратимо њихов развој, да бринемо о нашој животној средини, како би наша општина постала удобније и пожељније место за живот и нашим суграђанима олакшала обављање дневних обавеза.