A A A

Dodela nagrada za inovativna resenje u oblasti unapredjenja pristupacnosti, informacije i komunikacije

Општини Врачар додељена награда из области унапређења приступачности информација и комуникација

16 јул 2021

Градска општина Врачар је по трећи пут добитница престижне награде Заштитника грађана и и то за иновативна решења у области унапређења приступачности информација и комуникација.

Награда је додељена за иницијативу која је спроведена у области међуопштинске сарадње и у време ванредног стања уведеног због корона вируса.

„Приоритет Градске општине Врачар је унапређење приступачности, односно уклањање свих баријера, како физичких, тако и информацијско-комуникацијских. У претходне 3 године интензивно радимо у том циљу и спроводимо активности како би се свима подједнако, без дискиминације,  обезбедио приступ услугама и инфомацијама“

У протеклој години, која је била тешка за све нас, због епидемије корона вируса, трудили смо се да подршка и помоћ коју је општина пружала, буде доступна свима, да волонтерски сервис пружа услугу свима, посебно особама са инвалидитетом. Упоставили смо различите облике комуникације и начине пружања приступачних информација“изјавио је председника Градске општине Врачар Проф. др Милан А. Недељковић.

Награда заштитника грађана је додатни подстрек руководству Општине Врачар да настави са активностима усмереним на унапређење приступачности и побољшању положаја особа са инвалидитетом и стварање приступачне општине за све наше суграђане.

 Видео о активностима које су награђене можете погледати на овом линку