A A A

Trofej Vracara 2021

ТРОФЕЈ ВРАЧАРА 2021

13 сеп 2021

После годину дана паузе, на Чубури је у недељу организован традиционални, хуманитарни турнир у баскету „Трофеј Врачара“. Пети пут се играо баскет, 3 на 3, како би се прикупио новац за лечење наших комшија Лазара и Зорана. Организатори турнира су Градска општина Врачар, Канцеларија за младе општине Врачар и Савез спортова Врачар.

Свечаном отварању присуствовали су градски секретар за спорт и омладину Драгана Белојевић,заменик председника Општине Дејан Рибаћ, помоћник председника Општине Марко Никић, чланови Већа Биљана Ракић, Рајко Танасијевић , Жељко Никчевић, народни посланик Угљеша Мрдић,  начелник управе Градске општине Врачар Гордана Баста,  и наш прослављени кошаркаш Дејан Томашевић.

 „У овој промоцији спорта и хуманости ми доприносимо локалној заједници и онима којима је то најпотребније, али и показујемо да негујући праве спортске вредности можемо бити и хумани. Сав новчани приход биће преусмерен једној врачарској породици, којој је данас најпотребнији“, истакao je заменик председника Градске општине Врачар Дејан Рибаћ, не кријући задовољство што се окупио велики број младих.

„Спортска манифестација има за циљ да допринесе промоцији спорта и здравог стила живота, као и да подигне свест код младих људи о позитивном утицају хуманог понашања на појединца и друштво у целини“, рекао је Марко Никић.

Руководство Општине захвалило је свима на учешћу у овом хуманитарном спортском догађају, а нарочито друштвено одговорним компанијама које су спонзорисале турнир.

Ове године снаге на терену је одмерила 31 екипа, а победу је однела екипа „Коњарник“, док су друго место освојили „Марсовци“. Победници и учесници су награђени вредним наградама и захвалницама.

Покровитељи и пријатељи овогодишњег турнира су: Дунав осигурање, АМСС, Скијалишта Србије, Кров Србије – Стара планина, Samsung, Рај вода, Sport Vision, Арома, АТС, Хама дигитална опрема, BiC, Saint Ten hotel, Тахограф, Божидарац, Дом ученика средњих школа, Кошаркашки саве Србије, Кошаркашки савез Београд, Спортски центар Мирко Сандић, Потпис, Миленијум ауто центар, Просветни преглед.