A A A

podela tableta OS Svetozar Markovic

ПОДЕЛА ТАБЛЕТА У ОШ „СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ“

14 сеп 2021

На велико задовољство ученика и њихових родитеља јуче се наставила дистрибуција таблет рачунара на територији општине Врачар и подела основцима од трећег до шестог разреда основних школа .

Почетку поделе у ОШ „Светозар Марковић“ присуствовали су председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић, члан Већа за образовање Драги Лукић, шеф Кабинета председника Никола Јеленковић и директор школе Ивана Оролицки.

Недељковић је том приликом рекао да му је драго што је део почетка нове дигиталне ере у основном школству и образовању уопште.

„Град Београд је издвојио средства и покренуо овако значајан пројекат који ће свој деци пружити једнаке могућности за образовање, нарочито сада у тренутку пандемије када је јако битно да смо сви умрежени како би се дигитална настава спроводила без сметњи. За врачарске школе стигао је 4941 таблет, а за учитеље и наставнике 268 лап-топова. Ово је значајно улагање у будуће генерације које ће дати озбиљне резултате на дугорочном плану. У вашој школи, за ученике од трећег до шестог разреда обезбеђено је 464 таблета. Знање је моћ, зато учите децо дан и ноћ“, рекао је председник Општине.

Директор школе Ивана Оролицки захвалила се Граду Београду и Градској општини Врачар што су покренули овакву акцију поделе таблета који ће значајно олакшати процес спровођења наставе на даљину, али и родитељима растеретити буџет у септембру.

„Модеран, савремен начин образовања ће непогрешиво допринети друштвеном развоју наше земље. Ова акција поделе таблета на којима ће бити дигитални уџбеници, које ћемо како користити у непосредној настави у школи, тако и  у настави на даљину, ће нам много помоћи у овој ситуацији“, рекла је Оролицки.

Председник Савета родитеља ОШ „Светозар Марковић“ коме троје деце похађа ову школу рекао је да њему, као родитељу, и његовој деци ови таблети значе много јер им то олакшава учење, али и да стичу знања и вештине из електронске, односно информационе технологије која је свеприсутна у нашем животу.