A A A

podela tableta

НОВА ПОДЕЛА ТАБЛЕТА У ВРАЧАРСКИМ ШКОЛАМА

15 сеп 2021

На Врачару је јуче настављена подела таблета у ОШ „Свети Сава“ и „Владислав Рибникар“, уз присуство ђака и њихових родитеља.

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић уручио је ученицима електронска наставна средства, а подели таблета су присуствовали  чланови Већа Драги Лукић, Биљана Ракић и шеф Кабинета председника Општине Никола Јеленковић.

„Драги ђаци, учитељице и учитељи, наставнице и наставници, срећан сам што имам ту част да вам поделим овако вредне поклоне, који ће вам веома значити у настави и учењу, како у школи, тако и код куће. Таблети су осигурани и власништво су Града наредне три године, затим постају власништво родитеља. Путем таблета моћи ћете да посећујете само образовне сајтове, а у периоду од 22h до 06h биће закључани“, нагласио је председник Општине, додавши да је Град на овај начин омогућио да се неометано спроводи дигитална настава, на територији Београда, за све ученике од трећег до шестог разреда.

Директор ОШ “Свети Сава“ Јована Миленковић захвалила је заменику градоначелника Београда Горану Весићу што је препознао токове модерног наставног процеса и председнику Градске општине Врачар проф. др Милану А. Недељковићу што је спровео у дело обећано и обрадовао ученике таблетима.

Снежана Кнежевић, директор ОШ „Владислав Рибникар“ рекла је да уз овакву подршку Града и Општине Врачар, нарочито у време епидемије, таблети омогућавају сигурну наставу на даљину и дигитални ток образовних информација ка ученицима.

Родитељи су подржали ову акцију оценивши је као веома добру у процесу модернизације наставе и дигитализације образовног система.

Основна школа „Свети Сава“ добила је 506 таблета за ученике и 40 лап-топова за наставнике, а „Владислав Рибникар“ 575 таблета и 57 лап-топова.