A A A

podela tableta

ТАБЛЕТИ ПОДЕЉЕНИ У ЈОШ ДВЕ ВРАЧАРСКЕ ШКОЛЕ

15 сеп 2021

Данас су свечано подељени таблети у још две врачарске школе. Председник Градске општине Врачар посетио је ОШ „Краљ Петар Други Карађорђевић“ и ОШ „Јован Миодраговић“ у којима је ђацима од трећег до шестог разреда уручио ове вредне поклоне.

„Таблети са својим образовним апликацијама специјално су дизајнирани да вам олакшају учење и побољшају ваше информационо – дигиталне способности. Поред тога што преко њих можете пратити наставу, они могу имати и другу намену – у изради домаћих задатака, рад на школским пројектима или за припрему презентација. Захваљујући Граду Београду и Општини Врачар добили сте могућност да, као и у неким високо развијеним европским земљама, на савремен начин путем модерне технологије пратите наставни план и програм,“ рекао је први човек Општине.

Директори ових школа упутили су своју захвалност заменику градоначелника Горану Весићу и Градској општини Врачар изразивши очекивање да ће таблет рачунари веома користити, нарочито у извођењу наставе на даљину, као и да је децу лакше заинтересовати за час путем дигиталних уџбеника и презентација.

Родитељи ученика посебно су се обрадовали овим вредним поклонима нагласивши да уместо куповине папирних књига које се стално мењају и врло су скупе, дигиталне књиге које се читају са таблета сада њих не коштају ништа, а све им је доступно кроз неколико кликова.

Догађају су присуствовали чланови Већа Драги Лукић и Биљана Ракић, и шеф Кабинета председника Градске општине Врачар Никола Јеленковић.