A A A

Carevac na Vračaru

ЦАРЕВАЦ НА ВРАЧАРУ

7 сеп 2021

У галерији Градске општине Врачар синоћ је отворена изложба „Царевац на Врачару“, посвећена Властимиру Павловићу Царевцу, која се организује четврту годину заредом у оквиру манифестације „Дани европске баштине“.

На свечаном отварању изложбе, госте су дочекали чланови Већа Драги Лукић и Жељко Никчевић, помоћник председника Општине Коста Маловић и одборник Скупштине Градске општине Врачар Радмила Сарић.

 У поздравном говору  Драги Лукић се захвалио присутнима што су дошли, истакавши значај ове манифестације која је уједно и осврт на стваралаштво и значај родоначелника наше народне музике и оснивача Народног оркестра РТС, виолинисте Царевца.

Професор Никола Рацков говорио је о животу и уметничком стварању Властимира Павловића Царевца, као и његовом бивању на Врачару.  Том приликом испричао је како је дошло до идеје за изложбу захваљујући Радмили Сарић, заменик председника Општине Врачар у прошлом сазиву. Захвалио је Градској општини Врачар на традиционалном чувању успомене на Царевца.

 На свечаном отварању изложбе упућен је и позив свим Београђанима да дођу на концерт посвећен Царевцу, који ће бити одржан 15.09.2021. године у 19 h, на платоу испред Храма Светог Саве.