A A A

Razgovor sa stipendistkinjom Stanforda

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ РАЗГОВАРАО СА СТИПЕНДИСТКИЊОМ СТАНФОРД УНИВЕРЗИТЕТА

29 авг 2019

Председник Градске општине Врачар проф др Милан А. Недељковић разговарао је са Маријом Павловић, која је тренутно на докторским студијама америчког Станфорд Универзитета. Током сусрета председник Недељковић је истакао задовољство што наша суграђанка има прилику да стечена знања из Србије усаврши на престижном Универзитету, који је други на Шангајској листи.

Шангајска листа или Академско рангирање универзитета у свету, је публикација коју издаје Шангајски универзитет Цао Тун. Шангајска листа је неформалан, али престижан систем рангирања, а само 2% светских универзитета има прилику да се нађе на овој листи.

Марија Павловић је основне и мастер студије завршила на Технолошко-Металуршком факултету Универзитета у Београду из области Хемијског инжињерства и биотехнологије. Током мастер студија постала је стипендиста за научно-истраживачки рад на калифорнијском Универзитету Беркли. Након тога је четири године провела у компанији Google, а тренутно је на стипендији Станфорд Универзитата. Као студент треће године докторских студија из области Биоинжињерства са фокусом на неурологији, ради на развоју нових технологија и метода за дефинисање активности и функције неурона.