A A A

Potpisivanje sporazuma

Потписан протокол о сарадњи општине Врачар и Друштва за улепшавање Врачара

30 сеп 2016

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић и председник Друштва за улепшавање Врачара Александар Арсенијевић потписали су данас Протокол о сарадњи општине Врачар и тог Удружења.

Градски менаџер Горан Весић, који је присуствовао потписивању Протокола, у уводном обраћању је истакао историјску улогу тог Друштва у развоју и модернизацији Врачара.

„Друштво за улепшавање веома је заслужно што је Врачар данас онакав какав јесте“ подвукао је Весић и истакао изузетну важност да општина Врачар и Друштво наставе да корачају истим кораком и да сви заједно бринемо како ће све изгледати у будућности.

Према његовим речима Друштво није само наша веза са историјом и традицијом већ треба да нам укаже на то колико је важно да се људи организују, воде рачуна о средини у којој живе.

Весић је истакао да је Врачар посебна општина у Србији и поручио да ће се Град у будућности, и уз подршку премијера Александра Вучића који и град Београд и општину Врачар сматра веома важним, трудити да се од ње направи боље место за живот.

Верујем да ћемо и даље заједно корачати и да ће руководство општине Врачар и Друштво за узлепшавање Врачара уз помоћ Града београда много постићи и урадити.

Председник општине Недељковић изјавио је и да је проучавајући историју и рад Друштва за улешавање Врачара видео да су захваљујући њима многа здања још крајем 19. века конструисана и изграђена.

„То све чини да општину и мене као 17 председника општине Врачар после Другог светског рата чини врло поносним што смо потписали Протокол јер без тога даље и Врачар не може да се развија“ истакао је Недељковић.

Он је навео да је Врачар срце Београда и да стога морају да се испуне сва обећања дата грађанима у последње време како би с екренуло напред а у томе ће помоћ Друштва бити драгоцена.

Председник Друштва Арсенијевић је оценио да је потписивање протокола значајан моменат и за историју Врачара и Београда јер је ово вероватно први пут у политичкој историји да једна установа потписује овакву врсту споразума са грађанском организацијом.

Он је додао да је намера да заједно са општинским руководством унапреде живот на Врачару и да су од 2010. године од како су обновили рад изградили шест споменика и спомен обележја.

„Надам се да ћемо уз вашу помоћ наставити још боље и успешније да радимо на добробит наших суграђана“ поручио је Арсенијевић.