A A A

Гостовање председника општине Врачар на телевизији Студио Б

24 авг 2016

Професор др Милан А.Недељковић је у свом гостовању у јутарњем програму истакао да је сву пажњу посветио најмлађим и најстаријим врачарцима: „Обишли смо све вртиће, сва удружења пензионера и геронтолошке центре како бисмо стекли што јаснију слику о њиховом стању и проблемима које имају јер све што смо обећали у тим посетама настојимо и да испунимо.

Што се тиче бивше власти, све неправилности које будемо нашли у њиховом раду за период од 22 године, биће јасно и транспарентно објављене, а они који су законски оштетили општину биће утужени. Мој тим чине врхунски стручњаци, који ми помажу у раду. Прошла општинска власт је радила разноразне малверзације, од политичког запошљавања до криминала са пословним простором. У студио сам донео и копију уговора за пословни простор у Петроградској улици број 6, који је закупила Демократска странка, а није плаћала месечни закуп  у износу од 4.101,17  динара, а  након  14 година дуг Демократске странке износи 262.684,04 динара.

Оно што желимо је да сви грађани Врачара буду упознати са радом Општине. Наш рад је транспарентан и видљив, а ми се трудимо да сва обећања испунимо.

СРОЦ „Врачар“ , није био на врху приоритета, али приликом моје грађанске посете истом у којој сам разговарао са другим корисницима, схватио сам да је стање алармантно, а оно што ме је највише навело на тај закључак је чињеница да је пре годину дана експлодирала котларница спортског центра. Након тих информација сам се са општинским руководством упутио у званичну посету СРОЦ Врачар и Шупљој стени. Моје сазнање из општинске документације је да је око 160 милиона динара потрошено на реконструкцију оба објекта, а само 2010. године  105 милиона на Шупљу стену, што приликом посете нисмо могли да утврдимо као чињенично стање јер су нас дочекали уништени бунгалови и базени зарасли у коров са жичаном оградом као мера безбедности“

Посетили смо и Градић Пејтон који ће бити под реконструкцијом а радови се очекују до почетка 2018.године.

Крећу радови на Славији, проширење  улица Макензијеве и Цара Николаја II,  планирана је изградња подземне гараже код Београдског Драмског позоришта по угледу на подземну гаражу код Скупштине града, постављају се паркинг сензори на више локација на територији општине.

Општинска управа је веома озбиљно схватила своје радне задатке и сада сви радимо на томе да место у коме живимо и радимо, учинимо лепшим и пријатнијим за живот и рад.