A A A

Прослављен 66. рођендан ОШ „Светозар Марковић“

20 окт 2016

У крипти Храма Светог  Саве, прослављен је 66. рођендан  врачарске основне школе „Светозар Марковић“. Домаћин прославе, директор Школе и члан Већа Градске општине Врачар Драги Лукић подсетио је да је школа основана 1950. године, да је у садашњој згради на Неимару од 1954. године, да школа данас има 769 ученика, од тога 5 одељења првог разреда. Реконструкцијом и доградњом наше школске зграде створени су услови да поново будемо међу најбољим школама, има много примера да већ трећа генерација исте породице учи у нашој школи – рекао је Драги Лукић и истакао да у ОШ „Светозар Марковић“ имају лепу и паметну децу, образоване родитеље, модерну школу, значи сав потенцијал да као и до сада будемо међу најбољима.  

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић рекао је да су успомене из основне школе најупечатљивије у животу, да су у формирању младог човека преломни 3. и 7. разред. Ова школа има директора који је прави амбасадор просвете и професоре који имају етички приступ ђшацима, њиховом знању и учењу и који знају да пренесу најважније животне вредности ђацима. Драги ђаци, наставници, родитељи срдачно вам честитам 66. рођендан ваше школе и надам се да ћемо ускоро у реновираној школи приредити велику свечаност поводом потпуног завршетка радова на згради – поручио је председник Градске општине проф. др Милан А. Недељковић.

Свечаност је почела наступом школског хора који је извео Химну „Боже правде“, а потом и  школску Химну Светом Сави и „Тамо далеко“, а глумци, рецитатори и најмлађи ученици извели су пригодан програм и захвалили директору ТВ Храм и старешинству Храма Светог Саве што су омогућили да се школска приредба одржи у крипти Храма.