A A A

tribina srcana slabost

ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ ГРАЂАНА ЗА ТРИБИНЕ О ЗДРАВЉУ

29 May 2017

Синоћ је у сали општине Врачар одржажана тринаеста трибина Циклуса интерактивних предавања из области медицине намењених грађанима Врачара. Присутне грађане је поздравио председник Градске општине Врачар, Проф. др Милан А. Недељковић, који је био иницијатор трибина. Изразио је задовољство успешном реализацијом трибина која се огледа у великој заинтересованости и посећености од стране грађана. И овога пута општинска сала је била мала да прими заинтересоване грађане.
Тема трибине је била : „Срчана слабост – специфичности код жена и мушкараца “. Предавање уз видео пројекцију је одржала Dr sc med Славица Радовановић – научни сарадник MD, PhD, FESC КБЦ „ Драгиша Мишовић“ Београд.
Др Радовановић је указала на један од највећих здравствених проблема данашњице – срчану слабост, односно немогућност срца да обавља своју пумпну функцију у циљу задовољења метаболичких захтева организма односно , снабдевање организма кисеоником. Клиничке манифестације болести односно најчешћи симптоми, специфичности и разлике инсуфијенције код жена и мушкараца, лечење, фармаколошке мере, нефармаколошко лечење, хируршко лечење, савети о промени животног стила су биле подобласти о којима је причала др Радовановић.
“ Правилним третманом и променом начина живота, можете живети још много година“, биле су речи др Радовановић. Након предавања, председник општине Проф. др Милана А. Недељковић и др Радовановић су одговарали на питања и давали савете заинтересованим грађанима.
Градска општина Врачар је припремила за суграђане циклус интерактивних предавања еминентних стручњака из области медицинских наука. Предавања су почела у фебруару месецу и одржавају се сваког понедељка.
Циљ трибина је да истакнути стручњаци упознају грађане о најактуелнијим методама превенције и лечења болести и стања која су данас најзаступљенија, пренесу своје знање, искуство и посаветују грађане о начину понашања и лечења.