A A A

Ahambra

KONCERT FLAMENKO I LATINO MUZIKE

28 sep 2019

U okviru manifestacije Dani evropske baštine 2019. na Vračaru, akustični bend Alhambra održao je koncert u svečanoj sali Gradske opštine Vračar.

Alhambra je akustični bend iz Beograda. nastao 2014. godine, a čine ga Marta Čelanović (vokal, gitara, perkusije) i Tihomir Čelanović (gitara, vokal).

Muzika Alhambre je inspirisana životnom radošću, kreativnošću u trenutku spontanosti, bez namere da se definiše specifičan žanr. Pesme su na srpskom, engleskom i španskom jeziku i variraju od roka do grandža mešanog sa flamenko i latino muzikom. Tema pesme određuje aranžmane, način sviranja i korišćene instrumente.

Koncertom benda Alhambre, završava se muzički program koji je pripremila i realizovala Gradska opština Vračar u okviru manifestacije Dani evropske baštine 2019. na Vračaru. Tokom dve nedelje trajanja manifestacije, građani su mogli uživati u muzici Vlastimira Pavlovića Carevca slušajući narodne, starogradske i ruske pesme u izvođenju vrsnih umetnika uz Narodni orkestar RTS, izvorne narodne pesme pevača KUD Gradimir, muzici ranog baroka 17. i 18. veka i na kraju, španske i latino muzike. Večerašnjnim koncertom je završeno muzičko putovanje koje je Opština Vračar priredila svojim sugrađanima i svim ljubiteljima prave muzike.