A A A

Izložba "Moj Beograd dušu ima"

SVEČANO OTVORENA MANIFESTACIJA DANI EVROPSKE BAŠTINE NA VRAČARU

17 sep 2019

Zamenica predsednika Gradske opštine Vračar Radmila Sarić otvorila je manifestaciju „Dani evropske baštine na Vračaru“ izložbom fotografija „Moj Beograd dušu ima“ u galerijskom prostoru Opštine Vračar i tom prilikom je izrazila zadovoljstvo što predivnom izložbom posvećenu Beogradu otvara ovu manifestaciju. U svom obraćanju mnogobrojne posetioce izložbe upoznala je sa programom Dana evropske baštine na Vračaru, sa posebnim akcentom na koncert „Carevac na Vračaru“ na platou Hrama Svetog Save. Koncert se organizuje u čast istaknutog umetnika, vrsnom violinisti, velikom poznavaocu narodnog melosa, osnivača i prvog umetničkog rukovodioca Narodnog orkestra Radio Beograda – Vlastimira Pavlovića Carevca, koji je najveći deo svog života proveo na Vračaru. U programu će učestvovati istaknuti vokalni solisti uz pratnju Narodnog orkestra Radio – televizije Srbije. Sledeći temu ovogodišnje manifestacije „Umetnost i zabava“, zamenica predsednika Opštine je istakla da je kompleksan program Opštine počeo kulturnim događajem, a završiće se zabavom i cirkusom za decu u Neimarskom parku. Istovremeno je pozvala posetioce da isprate događaje i uživaju narednih nedelja u kulturi i zabavi.

Izložbu „Moj Beograd dušu ima“ organizovao je Centar za foto talente. Na izložbi je grupa autora predstavila svoje viđenje značajnih arhitektonskih zdanja, pejzaža i života u Beogradu. Kulturni događaj obogaćen je muzičkim programom: solo nastup prof. Ljubomir Dimitrijević – flauta, prof. Tatjana Olujić – violina, Nikolina Kovačević- solo pevanje i Gordana Katić – pesnikinja. Takođe je nastupila grupa pevača Klub „Gavrilo Princip“ u pratnji Smiljane Todorović na harmonici i plesno Udruženje „ Starogradska Srbija“.

Gradska opština Vračar četvrtu godinu organizuje međunarodnu manifestaciju „Dani evropske baštine“ na poziv Sekretarijata za privredu Grada Beograda. Koristeći raspoložive resurse, partnerstvo i saradnju Opština Vračar pripremila je i ove godine obiman, raznovrstan i besplatan program na temu „ Umetnost i zabava – nasleđe u fokusu“. Program obuhvata izložbe, prezentacije, razgledanje sa vodičem, pozorišne predstave, koncerte, kreativne radionice, video projekcije, dečje programe, izlete i druge vidove zabave sa posebnim akcentom na edukaciju dece, omladine i osoba sa posebnim potrebama.