A A A

Pazljivkova smotra

PAŽLJIVKOVA SMOTRA

25 sep 2019

Gradska opština Vračar, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, sprovela je danas finalno takmičenje „Pažljivkova smotra“, na kojem su učestvovali prvaci iz šest vračarskih osnovnih škola, koji su pobedili na prethodno održanim školskim takmičenjima.

„Znam kakve ste pripreme prošli i da ste sa svojim učiteljima rešavali različite probleme i zadatke koji se odnose na bezbednost u saobraćaju, a kako biste se što bolje pripremili za takmičenje. Sve ono što ste naučili o saobraćaju dobro pamtite i poštujte sva pažljivkova pravila. Svi ste prošli kroz školsko takmičenje i zato ste danas ovde na opštinskom. Danas smo pripremili i nagrade, ne samo za pobednike i učesnike, već i za navijače, koji imaju mnogo razloga da bodre svoju školu i drugare“, izjavila je zamenica predsednika Opštine Vračar Radmila Sarić pozdravljajući prisutne prvake i njihove nastavnike.

Radmila Sarić je istakla da Gradska opština Vračar veliku pažnju posvećuje bezbednosti u saobraćaju, naročito bezbednosti dece u saobraćaju. Ona je istakla da Opština ima Savet za bezbednost koji planira sve projekte koji se realizuju vezano za ovu oblast. To su pre svega podela sedišta za decu urasta od godinu dana, kojima se roditelji podsećaju i upozoravaju da se deca moraju voziti bezbedno u automobilima, a zatim i niz projekata koji se odnose na edukaciju dece.

Tokom takmičenja učesnici su pokazali zavidno znanje u poznavanju pravila i bezbednog učešća u saobraćaju kroz raznovrsna pitanja prilagođena njihovom uzrastu. Ekipe su davale odgovore na pitanja, pokazavši da je cilj ovog takmičenja postignut, a to je unapređenje njihovog znanja o saobraćaju.

Po završetku takmičenja najboljima su nagrade uručili članovi Veća Biljana Rakić i Dejan Ribać, pomoćnik predsednik Marko Nikić i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Gradske opštine Vračar Branko Stamatović. Pobedu je odnela ekipa OŠ „Sveti Sava“, dok su drugoplasirana i trećeplasirana ekipa iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ i OŠ „Jovan Miodragović“.

Agencija za bezbednost saobraćaja je za pokazano zavidno znanje, nagradila mališane vrednim nagradama, te su tako, pored pehara, medalja i diploma, svi članovi prvoplasirane ekipe dobili tablet računar, drugoplasirane bežične slušalice, a trećeplasirane Pažljivkov paket.