A A A

Predstava Sedmi čas

Predstava ,,Sedmi čas“ u vračarskoj srednjoj Arhitektonsko tehničkoj školi u drugoj Nedelji Evrope

25 maj 2018

Kao poslednju u nizu manifestacija ovogodišnje Nedelje Evrope Gradska opština Vračar i Ministarstvo za evropske integracije Vlade Republike Srbije, u petak 25. maja 2018. godine, realizovali su predstavu ,,Sedmi čas,, za sve učenike drugog razreda srednje Arhitektonsko tehničke škole na Vračaru.
Pre predstave, sve prisutne đake pozdravio je Mihailo Grupković, predsednik Skupštine opštine Vračar i poručio da je izuzetno važno da se ovakvim manifestacijama otklone sve predrasude i zablude koje imaju o procesu evropskih integracija. Srbija je na evropskom putu, a mi u tom procesu želimo da istaknemo važnost uloge svakog pojedinca i pojedinke, da ih uključimo tako da budu bolje upoznati sa procesom pridruženja, vrednostima koje se usvajaju kao i doprinosu koji mogu da pruže u tom procesu, kako se ne bi stvarao utisak da se priključenje EU događa mimo njih.
Predstava, ima za cilj da se kroz vršnjačku edukaciju poveća znanje mladih o procesu evropskih integracija i da se jednostavnim jezikom razbiju najrasprostanjenije predrasude i zablude koje o članstvu u Evropskoj uniji vladaju među mladima. Glumci koji su učestvovali u predstavi su srednjoškolci, polaznici glumačke sekcije Omladinskog pozorišta Dadov. Nakon predstave, organizovano je interaktivno predavanje sa diskusijom, a prisutni đaci su na poklon dobili i zanimljiv materijal koji je pripremilo posebno za ovu priliku Ministarstvo za evropske integracije. Budući da mladi u Srbiji nemaju dovoljno informacija u vezi sa procesom pridruživanja Evropskoj uniji ovo je bila izuzetna prilika da se upoznaju.