A A A

My image My image My image
Nagrade za najbolje crteze

NAGRADE ZA NAJBOLJE CRTEŽE

14 feb 2018

Udruženje Prijatelji dece Vračara je organizovalo svečanu dodelu nagrada povodom tradicionalnog likovnog konkursu na temu „ Lik Svetog Save“. Izložba svih pristiglih dečijih radova na konkurs je postavljena u holu upravne zgrade opštine Vračar.
Radmila Sarić, zamenica predsednika opštine je sa predsednikom Udruženja, Dragim Veličkovićem nagrađenoj deci dodelila nagrade. Poželevši dobrodošlicu deci, zamenica predsednika je istakla značaj ličnosti srpskog prosvetitelja. Slava opštine je upravo Sveti Sava, a na teritoriji opštine se nalazi i najveći hram na Balkanu koji je posvećen Svetom Savi. Radmila Sarić je naznačila deci na potrebu za konstantnim učenjem, sticanjem znanja i veština kroz ceo život, kako je to činio i Sveti Sava. Pohvalila je talenat koji je uočljiv na crtežima i podstakla mališane da neguju i usavršavaju svoje umeće.
Na likovnom konkursu koji je raspisalo Udruženje Prijatelji dece Vračara učestvovalo je više od 350 dece predškolskog i školskog uzrasta, kao i učenici specijalne škole za decu sa smetnjama u razvoju.
Ispred Gradske opštine Vračar svečanosti su prisustvovali Dragi Lukić, član Veća i Nikola Jelenković, šef Kabineta predsednika opštine.