A A A

Defile malih maturanata

DEFILE VRAČARSKIH MALIH MATURANATA

31 maj 2018

Preko šest stotina učenika svih sedam vračarskih osnovnih škola, proslavili su završetak osnovne  škole tradicionalnim defileom vračarskim ulicama. Veseli, razdragani ,tek svršeni osnovci, u majicama čije su boje označavale pripadnost školi, sa direktorima i razrednim starešinama, defilovali su vračarskim ulicama. Povorka je krenula   od platoa Beogradskog dramskog pozorišta, Mileševskom, Petrogradskom ulicom , da bi se zaustavila ispred zgrade opštine Vračar u Njegoševoj  ulici.
Ispred zgrade opštine Vračar  malim maturantima obratio se predsednik opštine, prof. dr Milan Nedeljković čestitkama na završenoj važnoj životnoj etapi, poželevši  im  sreću pri upisu u srednje škole i daljem školovanju. „Svi znamo koliko je to važan dan u vašim životima, završava se detinjstvo i svojim odlukama i životima postajete deo sveta odraslih“, bile su reči Nedeljkovića.
Maturanti su zatim nastavili šetnju ka tradicionalnom  kraju maršrute, Cvetnom trgu, a duž celog puta, mladost Vračara  su toplo pozdravljali  građani.