A A A

Centar za socijalni rad

НОВЕ ПРОСТОРИЈЕ ГРАДСКОГ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД – ОДЕЉЕЊЕ ВРАЧАР –

27 јул 2018

Заменик градоначелника Горан Весић, секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и председник Градске општине Врачар, проф. др Милан Недељковић присуствовали су  отварању нових просторија Градског центра за социјални рад – Одељење Врачар у Улици Саве Текелије 10. Отварању је присуствовало комплетно руководство општине Врачар, др Угљеша Мрдић председник одборничке групе „ Александар Вучић- Србија побеђује“ у СО Врачар и директорка Градског центра за социјални рад, Зорица Павловић.

„Пре четири године сам разговарао са грађанима Врачара и  једна од примедби  је била  да се Центар за социјални рад општине Врачар налази у стамбеној згради. То је представљало велики проблем станарима стамбене зграде, запосленима и корисницима услуге Центра  у Максима Горког број 17а. Неколико година смо тражили добро решење за нову локацију Центра.Током прошле године смо успели да пронађемо ове просторије које су остале празне и захваљујући граду Београду, односно Секретаријату за социјалну заштиту из градског буџета је  издвојено око 4 милиона динара како би проблем био решен, а  Центар је коначно  добио просторије. Овде има око 400 квадрата и реконструкција је урађена по свим стандардима за ову врсту услуге. Решавањем нових просторија Центра за социјални рад на Врачару, ми настављамо да решавамо питања простора осталих центара у граду. Недавно смо   обновили просторије у Обреновцу, Вождовцу, Барајеву. Услуге Центра не користе само грађани слабијег материјалног стања, већ све категорије  и то  за  различите врсте услуга. Зато град тежи да побољша и осавремени како простор тако и услуге овако специфичних установа и учини их проевропским како би сви грађани остварили своја права на начин који је достојан човека. Захвалан сам свима који су учествовали у овоме. Наставићемо да радимо и подижемо квалитет живота људи“, истакао је Весић.

 Недељковић се захвалио граду Београду,  посебно Секретаријату за социјалну заштиту што су нашли финансијска средства којима је реконструисан и адаптиран простор у згради   Саве Текелије број 10. „Центар за социјални рад је специфична, испрофилисана, наменски одређена и врло деликатна установа. Општина Врачар је општина са најстаријим становништвом, које је у дубокој демографској старости, тако да се и повећава број корисника који користе услуге Центра за социјални рад.  Радујем се што је овде  обезбеђен простор  од 400 квадрата у коме  ће моћи да потраже помоћ сви корисници. Ово је велики помак у лакшем и приступачнијем остваривању права на социјалну заштиту за  грађане Врачара“, рекао је Недељковић.