A A A

My image My image My image
17sednica Skupštine GO Vračar

ОДРЖАНА 17. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ВРАЧАР

6 дец 2018

На почетку седнице Михаило Групковић, председник Скупштине Градске општине Врачар истакао је да општина Врачар ове године обележава 70 година од усвајања Универзалне Декларације о људским правима од стране Генералне скупштине Уједињених нација и наставља традицију одржавања Недеље људских права. Недеља људских права обележава се  низом активности, које се почеле да се организују од  3. а трајаће до  22. децембра  у сарадњи са актерима цивилног и јавног сектора. На тај начин, Градска општина Врачар пружа допринос разумевању универзалности и недељивости људских права.
Скупштина је  донела Одлуку о измени Статута Градске општине Врачар којом је усвојен нови изглед грба и заставе Градске општине Врачар.
Одборници су такође усвојили Извештај о  извршењу буџета Градске општине Врачар за период  I-IX 2018. године и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету Градске општине Врачар за 2018. годину са пројекцијама за 2019. и 2020. годину.
На седници одборници су донели Одлуку о измени Одлуке о утврђивању критеријума за награђивање ученика који су на градским (окружним), републичким, регионалним и међународним такмичењима освојили награде чиме се потврдило опредељење Градске општине Врачар да традиционално прати, цени и награђује врачарске ученике који се истичу својим резултатима у васпитно образовном раду.