A A A

Sajam zapošljavanja

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA NA VRAČARU

28 mar 2019

U upravnoj zgradi opštine Vračar danas je održan III Sajam zapošljavanja u organizaciji Gradske opštine Vračar, Nacionalne službe za zapošljavanje i Privredne komore Srbije.
Na svečanom otvaranju Sajma  prisutnima se obratila Radmila Sarić, zamenica predsednika GO Vračar istakavši da je saradnja opštine i Nacionalne službe za zapošljavanje veoma uspešna.  „Radna  mesta ponudile su 34 firme iz Beograda, kojima je potrebno 770 radnika različitih profila i stepena kvalifikacija. Velika je potražnja  za različitim profilima zanimanja. Nezaposlenima se pruža mogućnost  da na jednom mestu, u istom danu pronađu ili promene sadašnji posao“,  rekla je Sarić.
Ispred organizatora prisustvovali su Petar Jarić,  zamenik direktora NSZ  rečima da smo svi zajedno na zadatku kako bi  smanjili nezaposlenost, da NZS aktivno radi na tome. „Stopa nezaposlenosti je smanjena sa 20 na 10 posto. Upravo je organizovanje Sajma zapošljavanja  jedan od načina za smanjene broja nezaposlenih“, rekao je Jarić.
Na Sajmu su bili prisutni i Dobrosav Marić, direktor filijale za grad Beograd i Marko Mandić, predstavnik Privredne komore Srbije.

Nezaposleni su  na sajmu bili u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju svoju radnu biografiju. Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje nezaposleni su mogli da dobiju sve informacije o aktuelnim programima  za podsticanje zapošljavanja, kao i  pomoć u pisanju radnih biografija.

Atrakcija Sajma bio je Sanbot, prvi humanoidni uslužni robot koji ima višestruku primenu. Koristi se u domenu edukacije u radu sa decom, u hotelijerstvu, maloprodaji i u svrhu prezentacije.