A A A

Izložba Vanje Vulin

Изложба Вање Вулин Ивошевић „Покренути простори“ отворени у Галерији општине

9 Apr 2019

У уторак, 9. aприла 2019.године, у галеријском простору ГО Врачар, отворена је прва самостална изложба Вање Вулин Ивошевић. Вања је, архитекта по основној вокацији, а уметник у својој души, спојила то у називу своје изложбе “Покренути простори” или “Spaces Moved”.
Могло се видети то вече да је Вања, као аутор, била јако емотивно понесена и обратила нам се са питањем и одговорима, који је пренела на своја дела – “Kако и зашто се покрећу простори, који су то простори и где воде?“. Покрећу се из љубави, из жеље, из потребе, из мисије, из сећања, из снова. Све су то речи које означавају појмовно зашто и како се покрећу ти простори. Они су и атом и бесконачност универзума, и тамна материја универзума, они су и пауза и уздах, простор између два простора. Они су материјални и нематеријални свет. У сваком случају свет који се креће и води спознаји, расту, али пре свега воде игри, дубокој, дечијој, суштинској. Воде ка љубави и истини!
О пријатељству и заједничком раду, кроз дружење са аутором изложбе, то вече нам је говорила историчарка уметности Биљана Јотић. Она у Вањиним сликама види дела сублимисане енергије, а композициона организација је просторни распоред. „Њену специфичност препознајем кроз теорију искуства, у деликатности мисли која спаја архитектонску свест, музичку сензибилност доживљаја у прецизно организовану целину ликовне ширине. ……….Храброст је упустити се у нове просторе И делити их са другима.Kоји су то простори и назире им се правац? Њабоље је да Вања сама каже, просто да наставимо у заједничком ритму, како смо почеле“, истакла је Биљана.