A A A

Psihološka radionica

НЕДЕЉНЕ БЕСПЛАТНЕ ПСИХОЛОШКЕ РАДИОНИЦЕ

7 Jun 2019

Предавање у  форми психолошке радионице „Животне кризе и енергетске блокаде“  одржано је у сали Општине Врачар.  Предавање је одржала  Ивана Кузмановић,  саветник за лични развој и мотивациони тренер, најчитанији писац из области популарне психологије и аутор технике Емоционална енерго терапија и трансформација. Она је и члан Европског савета за менторинг и коучинг и покровитељ и организатор дечјих ПОП-УП фестивала за емоционални развој деце и свих који раде с децом и воле децу у Србији.
Ова тема једна  је од многобројних  из циклуса бесплатних интерактивних предавања  која  се одржавају сваке недеље у управној згради Градске општине Врачар.
Посетиоце предавања је као и сваки пут поздравила чланица Већа, Мирјана Митровић не скривајући задовољство због великог интересовања грађана за теме трибина која се тичу  вештина и знања  о превазилажењу животних криза.
Животне кризе представљају саставни део живота. Немогуће је избећи их, али је могуће искористити их на најбољи могући начин јер су оне, заправо, прилике за развој и напредак.
Енергетске блокаде, застоји животне енергије тесно су повезани са периодима животних криза и неадекватних одговора на ове, неминовне периоде.
Кризе могу бити изазване болешћу, губитком или неким трауматским догађајем, али такође појављују се и као последица незадовољства, патње или стреса у свим аспектима живота: брачном, породичном, родитељском, професионалном, социјалном… Познато је да током живота пролазимо и кроз развојне биолошке кризе – пубертет, климакс, позне године…
На нама је да пронађемо адекватне одговоре и узмемо најбоље од живота у свакој његовој фази и свим манифестацијама.