A A A

zlatni-momci

ДОКУМЕНТАРНИ СЕРИЈАЛ О ЗЛАТНИМ МОМЦИМА СНИМЉЕН И У ЧУБУРСКОМ ПАРКУ

31 јул 2019

Уводни кадрови документарног серијала о највећим успесима југословенске и српске кошарке „ Златни момци“ снимљени су јуче у врачарском Чубурском парку.

Снимање кадрова великог пројекта испратили су председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић и чланица Већа Биљана Ракић уз великане кошарке, Зорана Славнића Моке, Саше Обрадовића и Дејана Томашевића.

Кошаркашка репрезентација Србије имаће посебну увертиру за одлазак на Светско првенство у Кини – Радио Телевизија Србије у августу емитоваће документарни серијал „Златни момци“, посвећен највећим успесима наших кошаркаша. Емитовање је предвиђено уочи самог Светског првенства, тачније од 12. августа две епизоде недељно у наредне три недеље.

Уз копродуцентску подршку РТС-а, серијал реализују познате продуцентске куће PGM Network и Cиnnesport уз подршку Mozzart компаније. „Златни момци“ се снимају уз подршку Кошаркашког савеза Србије, а иза комплетног пројекта стао је и селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић.

У шест једносатних епизода, серијал ће кроз до сада неиспричане детаље и ексклузивни материјал представити пет освојених златних медаља на шампионатима 1970, ’78, ’90, ’98. и 2002. године, те на посебан начин испратити актуелну генерацију која са велики амбицијама креће пут далеког Истока.

Аутори серијала „Златни момци“ су Владимир Пајић и Александар Милетић доајен спрског новинарства . Редитељи серијала су Владимир Курћубић и Ивица Видановић.

Mozzart компанија оствариће сарадњу са Општином Врачар реализацијом пројеката који имају за циљ да истакну значај спорта, а током снимања уводних кадрова разговарано је и о реконструкцији терена у Чубурском парку и изградњи теретане на отвореном.