A A A

Gostovanje u jutarnjem programu RTV "Studio b"

PREDSEDNIK OPŠTINE O PLANOVIMA ZA NAREDNE ČETIRI GODINE

17 jun 2020

Predsednik Gradske opštine Vračar govorio je ovoga jutra, tokom gostovanja u programu „Jutro sa Sanjom“ na RTV „Studio b“ o planovima Gradske opštine Vračar u naredne četiri godine.

Predsednik je istakao da su građani iskazali zadovoljstvo zbog brze i ekifasne dezinfekcija ulaza tokom trajanja epidemije korona virusa. „Veće Gradske opštine Vračar prošle godine iniciralo je da Grad Beograd prebaci nadležnost održavanje fasada, liftova i krovova opštinama, i odlukom Grada Beograda to nam je omogućeno. Obezbedili smo sredstva da do 2022 rekonstruišemo 4.000 fasada na Vračaru“, rekao je Nedeljković i naglasio da se obraća svim zvaničnicima Grada, sekretarima i direktorima javnih preduzeća kad god postoji problem koji treba rešiti.

Prvi čovek Opštine je najavio da je obezbeđen novac za rekonstrukciju dve elitne vračarske osnovne škole – „Sveti Sava“ i „Vladislav Ribnikar“. Tokom gostovanja predstavio je gledaocima brošuru o budućim projektima i planovima do kraja 2025. godine.

Milan Nedeljković je najavio da će do kraja godine biti završen aneks zgrade Opštine namenjen predškolcima. „Skoro 300 mališana će koristiti vrtić, nismo hteli da se proširujemo i da tu budu kancelarije Opštine, već smo taj prostor ustupili PU ‘Vračar’“, rekao je Nedeljković i istovremeno najavio igradnju vrtića u Šumatovačkoj ulici

„Prošle godine inicirali smo u Gradu da se parking mesta koja su pripadala kafićima oslobode i dobili smo 190 parking mesta. Pre dve nedelje inicirali smo da se parking u Katanićevoj ulici i ulicama Bore Stankovića i Skerlićeva oslobode, ta molba nam je ispunjena i dobili smo još 200 parking mesta. Takođe, nameravamo da u Skerlićevoj ulici bude napravljena podzemna garaža, sa kapacitetom od 300 do 500 parking mesta. To je važno i za Vračarce i zbog posetilaca Hrama Svetog Save“, istakao je Nedeljković.

Predsednik je najavio i da će do 2022. biti izgrađen i novi sportski centar na Južnom bulevaru sa olimpijskim bazenom. „U Sekretarijatu za imovinu Grada Beograda se već radi na projektu izgradnje olimpijskog bazena sa pokretnim krovoma i prizemnom multifunkcionalnom sportskom dvoranom. To je kvantitativni i kvalitativni pomak za Vračar“, zaključio je prvi čovek Opštine.