A A A

Opština Vračar poklonila tablet računare PU "Vračar"

ОПШТИНА ПОКЛОНИЛА ТАБЛЕТ РАЧУНАРЕ ПУ „ВРАЧАР“

18 јун 2020

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић посетио је данас Предшколску установу „Врачар“ и том приликом на поклон уручио 47 таблетних рачунара које ће запослени Установе користити у васпитном раду.

„Познато је да васпитачи Предшколске установе припремају децу за полазак у први разред основне школе. Општина Врачар је у те сврхе одлучила да поклони таблете, како би едукација, предшколска настава и припрема за полазак у основну школу била на нивоу европских земаља. Заједно са Предшколском установом и Секретаријатом за дечју заштиту Града Београда планирамо завршетак радова, а до краја године и усељење, предшколске установе у анекс зграде Општине Врачар. Реч је о простору величине 700 квадрата. Такође на нашој Општини ће се изградити још један вртић, у Шуматовачкој улици, близу Основне школе ‘Краљ Петар II Карађорђевић’, који ће бити величине око 1.500 квадрата. У наредном периоду ми ћемо имати место у вртићу за све малишане са територије наше општине“, изјавио је председник Општине.

Директорка Предшколске установе „Врачар“ Емилија Ђурђевић захвалила се у своје лично име, а и у име свих запослених у Установи на донацији Општине Врачар и истакла да ће таблете запослени користити у едукативне сврхе.

„Таблети су од 2019. године јако значајни у нашем раду, јер је ПУ ‘Врачар’ од стране Министарства просвете опредељена за нове основе програма. Тако да су нам јако важни, а посебно у време ванредног стања, када смо користили технику за обуке које смо спроводили у раду са децом“, закључила је директорка ПУ „Врачар“.