A A A

Opština Vračar poklonila tablet računare PU "Vračar"

OPŠTINA POKLONILA TABLET RAČUNARE PU „VRAČAR“

18 jun 2020

Predsednik Gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković posetio je danas Predškolsku ustanovu „Vračar“ i tom prilikom na poklon uručio 47 tabletnih računara koje će zaposleni Ustanove koristiti u vaspitnom radu.

„Poznato je da vaspitači Predškolske ustanove pripremaju decu za polazak u prvi razred osnovne škole. Opština Vračar je u te svrhe odlučila da pokloni tablete, kako bi edukacija, predškolska nastava i priprema za polazak u osnovnu školu bila na nivou evropskih zemalja. Zajedno sa Predškolskom ustanovom i Sekretarijatom za dečju zaštitu Grada Beograda planiramo završetak radova, a do kraja godine i useljenje, predškolske ustanove u aneks zgrade Opštine Vračar. Reč je o prostoru veličine 700 kvadrata. Takođe na našoj Opštini će se izgraditi još jedan vrtić, u Šumatovačkoj ulici, blizu Osnovne škole ‘Kralj Petar II Karađorđević’, koji će biti veličine oko 1.500 kvadrata. U narednom periodu mi ćemo imati mesto u vrtiću za sve mališane sa teritorije naše opštine“, izjavio je predsednik Opštine.

Direktorka Predškolske ustanove „Vračar“ Emilija Đurđević zahvalila se u svoje lično ime, a i u ime svih zaposlenih u Ustanovi na donaciji Opštine Vračar i istakla da će tablete zaposleni koristiti u edukativne svrhe.

„Tableti su od 2019. godine jako značajni u našem radu, jer je PU ‘Vračar’ od strane Ministarstva prosvete opredeljena za nove osnove programa. Tako da su nam jako važni, a posebno u vreme vanrednog stanja, kada smo koristili tehniku za obuke koje smo sprovodili u radu sa decom“, zaključila je direktorka PU „Vračar“.