A A A

II Sednica Skupštine Gradske opštine Vračar

IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO GRADSKE OPŠTINE VRAČAR

11 sep 2020

Na drugoj sednici Skupštine Gradske opštine Vračar održanoj 10. septembra novi saziv odbornika izabrao je izvršne organe vlasti Opštine Vračar za naredni četvorogodiši mandat. Sednici je prisustvovalo 55 odbornika, od 63 odbornika.

Za predsednika Gradske opštine Vračar većinom glasova izabran je prof. dr Milan A. Nedeljković sa liste „ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU“, dok će funkciju zamenika predsednika u naredne četiri godine obavljati Dejan Ribać, dosadašnji član Veća, takođe sa liste „ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU“.

Predsednik Gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković, kome je ovo drugi mandat – izabran je sa 48 glasova. Za zamenika predsednika i članove Veća takođe je glasalo 48 odbornika.

Na sednici Skupštine opštine, na predlog predsednika Nedeljkovića izabrani su i članovi Veća Gradske opštine Vračar: Aleksandar Banović, Predrag Đurić, Dragi Lukić, Darko Milenković, Mirjana Mitrović, Željko Nikčević, Biljana Rakić, Srđan Stamenković i Rajko Tanasijević.

U obraćanju nakon izbora novog rukovodstva Gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković zahvalio se svim odbornicima što su ga predložili i izabrali, i istakao da će u narednom periodu zadatak biti nastavak realizacije svih projekata koji su u prethodnom mandatu počeli, kao i početak novih projekata. Prvi čovek Opštine je najavio da će uskoro biti raspisan tender za izvođača radova na adaptaciji aneksa zgrade Opštine, koji je Opština ustupila Predškolskoj ustanovi „Vračar“. „Očekujem da će do maja meseca biti završena adaptacija i do tada će 750 kvadrata biti stavljeno u funkciju, a oko 200 mališana biće primljeno u jaslice i vrtić. Takođe, očekujemo raspisivanje tendera za izvođača radova na adaptaciji dve velike vračarske osnovne škole – ‘Sveti Sava’ i ‘Vladislav Ribnikar’. Obezbeđen je novac za njihovu rekonstrukciju i one će biti zavrešene do početka iduće godine. To su dve velike škole koje su poslednje u planu za adaptaciju, od ukupno šest škola na našoj opštini“, rekao je Nedeljković.

Predsednik je najavio i da, nakon što su ovlašćenja sa Grada Beograda preneta na opštine, planiran početak obnova fasada, ulaza, krovova i liftova. On je istakao da Vračarci u poslednje četiri godine svakodnevno upućuju molbe da im se fasade renoviraju, kao i da se poprave krovovi, te da sada Opština ima mogućnost da te zahteve realizuje.

Govoreći o budućim projektima predsednik Opštine je najavio da je u planu izgradnja novog sportskog centra na Vračaru. „Grad je realizaciju ovog projekta podržao. Molba građana je bila da se na zemljištu od 67 ari izgradi otvoren olimpijski bazen sa pokretnom kupolom i multifunkcionalnom prizemnom dvoranom. Plan je da se ti radovi završe do 2022. godine“, rekao je Nedeljković i najavio da će se nastaviti sa rekonstrukcijom ulica, tokom kojih se adaptiraju ne samo kolovoz i trotoari, već i sva infrastruktura ispod kolovoza – vodovodna, kanalizaciona i toplovodna mreža.

„Dva velika magistralna pravca će biti urađena, na zahtev velikog broja građana, to je deo od Trga Slavija, Makenzijeva ulica, Cara Nikolaja i Žičke ulice, a takođe i deo od Autokomande – Južni bulevar, Gospodara Vučića, sve to Čingrijine ulice na Opštini Zvezdara“.

Podsetio je da su garažna mesta veliki problem na Vračaru, te da je u planu da se u Skerlićevoj ulici obezbedi 300 parking mesta u podzemnoj garaži, kao i ispred Beogradskog dramskog pozorišta i ispod Kalenić pijace. Predsednik je podsetio da Opština Vračar svake godine anketira građane o tome koji su prioriteni zadaci i projekti koje treba sprovesti ili realizovati.

Na kraju svog izlaganja predsednik je Vračarcima poručio da će imati udobniji, bezbedniji život, da će imati gde da se rekreiraju kada se izgradi sportski centar na Južnom bulevaru, da će imati gde da se prošetaju, relaksiraju, a svojim saradnicima da će sve ove zadatke zajedno realizovati. „Vračarci imaju odgovornu vlast koja će sve što oni traže u narednom periodu ispuniti“, zaključio je Nedeljković.

Skupština je na sednici donela Odluku o potvrđivanju odluka Veća Gradske opštine Vračar donetih za vreme vanrednog stanja i Rešenje o imenovanju direktora Ustanove Centrar za obrazovanje i kulturu „ Božidarac -1947“, Beograd. Na mesto direktora imenovan je Vladimir Kljajić.