A A A

Dan Opstine

DAN GRADSKE OPŠTINE VRAČAR – 14. OKTOBAR

14 okt 2020

Gradska opština Vračar obeležila je praznik Dana opštine radno i u krugu svojih zaposlenih, shodno epidemiološkoj situaciji, pridržavajući se i poštujući sve zdravstvene uredbe.

U obraćanju medijima, predsednik Opštine prof. dr Milan A. Nedeljković čestitao je praznik građanima opštine Vračar, poručivši im da će Opština sprovesti sve projekte koje je obećala. Pandemija virusa COVID 19 zaustavila je raspisivanje tendera za izvođače radova, za rekonstruisanje jedne trećine opštinske zgrade, koja je data Predškolskoj ustanovi „Vračar“ na deset godina. Sekretarijat za obrazovanje preuzeo je obavezu da finansira ovaj projekat, a konkurs će izaći početkom novembra ove godine. U 700 kvadrata opštinske zgrade biće jaslice i vrtić, gde će se useliti naši mališani početkom naredne školske godine.

Prof. dr Milan A. Nedeljković istakao je da se tender čeka i za predškolsku ustanovu od 1300 kvadrata u Šumatovačkoj ulici, s obzirom na manjak predškolskih ustanova i vrtića, jer se izgradio veliki broj stambenih zgrada a samim tim povećao broj stanovnika na teritoriji opštine.

„Jako nam je bitno“, naglasio je predsednik Opštine, „da se završe projekti o uređenju Vračara. S obzirom da nam je Grad Beograd dao prava da učestvujemo u sufinansiranju restauracije svih fasada na Vračaru, ulaza, krovova, liftova. Već je urađeno pedeset projekata za fasade, ali će se sa poslom otpočeti naredne godine kad se završe konkursi. Problem je u pandemiji koja nas je dosta zaustavila u realizaciji svih naših projekata i aktivnosti.“

Iduće godine krenuće rad na dva magistralna pravca, kazao je predsednik Opštine, koje je Grad Beograd zacrtao da se završe do 2022. godine. GO Vračar tu sudeluje u procesu eksproprijacije prostora i zgrada. Prvi pravac ići će od Slavije, Makenzijeve, Cara Nikolaja i Žičke ulice, a drugi pravac je od Auto-komande, Južnog bulevara, Gospodara Vučića,Čingrijine do Batutove ulice.

Do 2022. godine treba da se završi projekat olimpijskog bazena sa pokretnom kupolom i prizemnom multifunkcionalnom sportskom dvoranom, na Južnom bulevaru, gde Opština u svom posedu ima 67 kvadrata. Ovaj projekat sportskog centra biće realizovan sa Gradom Beogradom.

Povodom obeležavanja Dana opštine, predsednik Nedeljković je, kao i svake godine, uručio jubilarne nagrade zaposlenima u Upravi Gradske opštine Vračar.