A A A

Donacija maski

PREDSEDNIK OPŠTINE URUČIO 1500 MASKI ZA NAJSTARIJE SUGRAĐANE

13 nov 2020

Gradska opština Vračar nastavlja brigu o najstarijim sugrađanima. U okviru programa „DeveloPPP.de“ koji realizuje nemačko Ministarstvo za razvoj i privrednu saradnju (BMZ) u saradnji sa neprofitnom razvojnom organizacijom Sequa iz Nemačke, predsednik Gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković uručio je danas „Udruženju penzionera Vračar“ donaciju od 1500 zaštitnih maski. Uručivanju donacije prisutvovali su i Darko Nikolić, predstavnik „DeveloPPP.de“ programa za Republiku Srbiju, pomoćnik predsednika Opštine Marko Nikić, Slobodan Rebić, predsednik Udruženja penzionera Vračara, kao i šef Kabineta predsednika Opštine Nikola Jelenković.

Predsednik Opštine izrazio je zadovoljstvo što je nemačko Ministarstvo za razvoj i privrednu saradnju zajedno sa organizacijom Sequa prepoznalo potrebu naših seniora i doniralo 1500 maski u vreme pandemije Covid-19. „Znamo da su maske potrebne i da ih treba nositi kako napolju tako i unutra i zajedno sa socijalnim distanciranjem dok se ne obezbedi vakcina, one su nam jedan od najznačajnijih vidova zaštite. Svaka maska znači zdravlje i život jednog čoveka, tako da 1500 maski će naći svoje mesto kod naših penzionera“, rekao je prvi čovek Opštine. Predsednik je istakao da je Opština Vračar u zadnjih osam meseci obezbedila velike količine maski i da ova donacije predstavlja veliku korist i da će za naše penzionere biti dragocena. Takođe se zahvalio i predstavnicima firme što su došli da uruče donaciju koju je primio Slobodan Rebić, predsednik Udruženja penzionera Vračara.

Predstavnik „DeveloPPP.de“ programa za Republiku Srbiju Darko Nikolić, istakao je da je zadovoljstvo sarađivati sa Opštinom Vračar i da je ovo bio jedan od projekata na kome je nastavljena međusobna saradnja. „Smatramo da je opština Vračar koja ima 22,3% penzionera i sa ovom gustinom naseljenosti bila pravo mesto gde treba donirati i trudićemo se da i dalje nastavimo sa akcijama sličnog tipa“, istakao je Nikolić.

Predsednik Udruženja penzionera se zahvalio Opštini Vračar i prisutnim donatorima i istakao da je ovo značajna donacija i da će doprineti zaštiti penzionera, kao najosetljivijoj kategoriji u ovoj situaciji. Takođe je napomenuo da su penzioneri Vračara zadovoljni i da je Opština uvek tu da brine o njima i izlazi im u susret kad god je to moguće.

Ovo je još jedan od načina kako opština Vračar doprinosi zaštiti zdravlja i smanjenju izloženosti osetljivijih grupa populacije posledicama i potencijalnoj zarazi tokom pandemije virusa Covid-19.