A A A

Poseta PU "Vračar"

PODELA EDUKATIVNIH SLIKOVNICA NAJMLAĐIM VRAČARCIMA

24 mar 2021

Predškolskoj ustanovi Vračar danas je uručeno 3000 edukativnih slikovnica „ Upoznajmo viruse i bakterije, ta nevidljiva stvorenja“, kako bi bile podeljene deci koja idu u jaslice i vrtiće na teritoriji Opštine.

Predsednik Gradske opštine Vračar prof.dr Milan A. Nedeljković istakao je zadovoljstvo što Opština, prva u Beogradu, učestvuje u akciji podele slikovnice, nastale u saradnji izdavačke kuće „JRJ“ i kompanije „Hemofarm“ koja na veoma zanimljiv i poučan način upoznaje mališane sa prevencijom bolesti.

„Drago mi je da imamo tu čast i mogućnost da prvi u Beogradu krenemo sa edukovanjem mališana u cilju sprečavanja zaraze i bolesti, a prevencija je najbolji lek“, rekao je prof.dr Milan A. Nedeljković.

Prisutnima su se obratile autorka slikovnice Jovana Majstorović i Sanda Savić direktorka korporativnih poslova i komunikacija kompanije „Hemofarm“, naglasivši da u ovo vreme pandemije edukacija dece jeste preduslov odgovornog i zdravog društva.

Današnjoj akciji prisustvovali su članovi Veća Gradske opštine Vračar Biljana Rakić i Dragi Lukić, kao i šef Kabineta predsednika Gradske opštine Vračar Nikola Jelenković.