A A A

Izložba

„NEXT BALKAN BEOGRAD 2021: SLEDEĆI KORAK – BUGARSKA SAVREMENA UMETNOST“ U GALERIJI GO VRAČAR

28 apr 2021

Program „NEXT Balkan Beograd 2021: Sledeći korak – bugarska savremena umetnost“ realizovaće se u: umetničkom prostoru U10, galeriji Gradske opštine Vračar i Ostavinskoj galeriji, sa pratećim programom razgovora, muzičkih nastupa i performansa u KC Gradu i Ten Studiju.

U galeriji Opštine Vračar biće prikazana izložbena celina „Stanište aluzija“ kustosa i umetnika Voin de Voin-a (Voin Voinov) koja se obraća pitanjima identiteta u savremenom društveno kulturolokom kontekstu.

Postavka u galeriji Opštine biće otvorena za javnost od četvrtka, 29. aprila 2021. godine, od 18 časova, sve do subote, 15. maja 2021. godine.

Bugarska savremena umetnost kroz izbor trideset najboljih sledećih umetnika biće prikazana tokom dve nedelje na više mesta u Beogradu. Događaj koji će se održati u tri izložbena prostora, i uz dodatne programe koji obuhvataju razgovor, muzički događaj i performans, pokazaće najbolju aktuelnu umetnost u Bugarskoj. Događaj je deo platforme „NEXT Balkan“, u organizaciji Umetničke fondacije DOMA iz Bugarske, u partnerstvu sa Kulturforum ODKR iz Srbije, podršku Instituta za kulturu pri Ministarstvu spoljnih poslova Republike Bugarske i Ambasade Republike Bugarske u Srbiji.

Izložba