A A A

Skver Milene i Gage

СВЕЧАНО ОТВОРЕН СКВЕР МИЛЕНЕ И ГАГЕ

5 Oct 2021

У присуству грађана, пријатеља и комшија, музиком из филмова у којима су глумили Милена Дравић и Драган Николић вечерас је, у извођењу „Биг бенд“-а Радио телевизије Србије, на углу улица Милешевске и Цара Николаја свечано отворен Сквер Милене и Гаге, посвећен прослављеном глумачком брачном пару.

Многобројни поштоваоци легендарних уметника до последњег места испунили су Сквер, где су на видео биму могли да виде одломке из популарног телевизијског серијала “Образ уз образ”, који су својевремено водили Милена и Гага. Свечаности отварања присуствовали су заменик градоначелника Београда Горан Весић, председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић, члан Већа Општине Врачар Дарко Миленковић, народни посланик и председник одборничке групе у Скупштини општине Врачар „Александар Вучић – за нашу децу“ др Угљеша Мрдић.

„Ми смо као град урадили овај трг и ово је будућа сцена за различита културна дешавања, књижевне вечери, концерте и друго. Ово је начин како можемо да освајамо нове просторе и уређујемо наш град, да постане заиста модеран европски град“, рекао је заменик градоначелника Горан Весић. Према његовим речима, проглашење Сквера Милене и Гаге је један од начина да се сећамо “дивних људи који су стварали нашу културу… који су задужили Београд”.

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић захвалио се Граду Београду на прелепом новом Тргу. „Градска општина Врачар је све учинила да помогне и ми ћемо заједно са Градом Београдом 14. октобра, када се обележава Дан општине Врачар, да поставимо таблу прослављеном глумачком пару, како би обележили њихово постојање и живот на Врачару“, изјавио је први човек Општине Врачар и истакао да Трг представља једну велику, отврену позоришну сцену, која обавезује Општину Врачар да организује разноврсне манифестације.

Сквер су званично отворили глумци оближњег Београдског драмског позоришта (БДП) Наташа Марковић и Милорад Мики Дамјановић, који су водили пригодни програм, у оквиру ког је Биг бенд Радио-телевизије Србије изводио филмске нумере. Укупна површина новог Сквера Милене и Гаге је 859 метара квадратних, а вредност радова износи 42 милиона динара. Биће засађено шест нових стабала, док су постојећа сачувана.