A A A

Skver Milene i Gage

SVEČANO OTVOREN SKVER MILENE I GAGE

5 okt 2021

U prisustvu građana, prijatelja i komšija, muzikom iz filmova u kojima su glumili Milena Dravić i Dragan Nikolić večeras je, u izvođenju „Big bend“-a Radio televizije Srbije, na uglu ulica Mileševske i Cara Nikolaja svečano otvoren Skver Milene i Gage, posvećen proslavljenom glumačkom bračnom paru.

Mnogobrojni poštovaoci legendarnih umetnika do poslednjeg mesta ispunili su Skver, gde su na video bimu mogli da vide odlomke iz popularnog televizijskog serijala “Obraz uz obraz”, koji su svojevremeno vodili Milena i Gaga. Svečanosti otvaranja prisustvovali su zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik Gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković, član Veća Opštine Vračar Darko Milenković, narodni poslanik i predsednik odborničke grupe u Skupštini opštine Vračar „Aleksandar Vučić – za našu decu“ dr Uglješa Mrdić.

„Mi smo kao grad uradili ovaj trg i ovo je buduća scena za različita kulturna dešavanja, književne večeri, koncerte i drugo. Ovo je način kako možemo da osvajamo nove prostore i uređujemo naš grad, da postane zaista moderan evropski grad“, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Prema njegovim rečima, proglašenje Skvera Milene i Gage je jedan od načina da se sećamo „divnih ljudi koji su stvarali našu kulturu… koji su zadužili Beograd“.

Predsednik Gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković zahvalio se Gradu Beogradu na prelepom novom Trgu. „Gradska opština Vračar je sve učinila da pomogne i mi ćemo zajedno sa Gradom Beogradom 14. oktobra, kada se obeležava Dan opštine Vračar, da postavimo tablu proslavljenom glumačkom paru, kako bi obeležili njihovo postojanje i život na Vračaru“, izjavio je prvi čovek Opštine Vračar i istakao da Trg predstavlja jednu veliku, otvrenu pozorišnu scenu, koja obavezuje Opštinu Vračar da organizuje raznovrsne manifestacije.

Skver su zvanično otvorili glumci obližnjeg Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) Nataša Marković i Milorad Miki Damjanović, koji su vodili prigodni program, u okviru kog je Big bend Radio-televizije Srbije izvodio filmske numere. Ukupna površina novog Skvera Milene i Gage je 859 metara kvadratnih, a vrednost radova iznosi 42 miliona dinara. Biće zasađeno šest novih stabala, dok su postojeća sačuvana.